Следвайте ни

Валери Симеонов намекна за коалиция с Цветанов

viber icon

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов намекна, че не е изключено патриотичното обединение с ВОЛЯ да се коалира и с републиканците на Цветан Цветанов. Той съобщи това днес в сутрешния блок на Нова тв.

Симеонов посочи с кои по-малки политически формации може да се разшири коалицията и с кои е невъзможно това да се случи.

"Лидерът на "Възраждане" беше изгонен от НФСБ и ВМРО. Познаваме се и няма да направим коалиция с тях. С КОД може да се разберем. С г-н Москов имаме диалог. С г-н Цветанов може да се коалираме след изборите. Той подаде документите на партията", обясни Симеонов.  

Валери Симеонов коментира и нападките срещу него и Веселин Марешки за това, че в миналото са си разменяли остри реплики от парламентарната трибуна.

Това е едната група, която е свързана с обсъждането на Изборния кодекс, а другото е кампанията срещу мен. Г-н Марешки се беше подвел, това беше в края на 2019 година. Става въпрос за парламентарни дебати. От 2019 година няма кадри и реплики на упреци. Може би повече от година и половина, ние с ВОЛЯ сме в диалог. От доста време коментираме евентуално патриотично обединение и търсим сближаване. Искам да подчертая, колкото и да е повърхностно на всички, политиката не се движи от това, което виждате, а от други закономерности, обясни той.

Лидерът на НФСБ изтъкна, че фактите показват, че няма голямо разминаване в политиките на двете партии.

"Има редица законопроекти, за които се подкрепяме. Внесоха много хубав законопроект за забраната на електронните цигари, приехме го. После ние внесохме законопроект, а те го подкрепиха. Ние държахме на нашата коалиция. Подготвяхме се за този вариант и сме мислили за по-широка коалиция между трите партии. След като ВМРО ни изненада, трябваше да действаме бързо", каза той.

Валери Симеонов припомни, че през 2014 година НФСБ е подписала споразумение за подкрепа на правителството на ГЕРБ, без да влиза в него.

"ВОЛЯ подкрерпяше, не винаги, но подкрепяше правителството. Но не бяха в управлението", каза той.

"Ние ще се разбираме с ГЕРБ след като съгласуваме програмите си и си напаснем приоритетите. Аз не знам ГЕРБ с каква програма ще излязат в следващото НС. И ние имаме малко промени. Ако съвпаднат, ще ги подкрепим", допълни лидерът на НФСБ.

Той не разбира защо коалицията с ВОЛЯ е предизвикала такъв силен интерес.

"Ние не сме се обединили с ДПС или БСП - партия, с която имаме коренни противоречия", обясни Валери Симеонов.  

"Ако бяхме с еднакви програми и 100% еднакви платформи, ние щяхме да сме една партия. Поканете Марешки и той ще потвърди, че държим на националните интереси и няма да се прекланяме нито на Запада, нито на Изтока. Няма разминаване в тази връзка. В програмата на ВОЛЯ има "стратегическо партньорство със САЩ". Ние нямаме такава точка. Програмата на ВОЛЯ стъпва върху патриотизма", категоричен е той.

Попитан от Виктор Николаев дали ще се включи в обещанието на Марешки да дадат по 5000 лв. на всеки избирател, който не е доволен от тях, Валери Симеонов отговори: Мащабът на моя и неговия бизнес е различен - аз имам 400 служители, а той 4000. Нямам толкова пари.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (16)

джурасик парк...

джурасик парк...

12.02.2021 | 14:23

сега ясно ли ни е на целокупния български народ-----нито един глас за тези ко.пелдаци нагли нито им пука нито се интересуват от народа....народа е паплач лумпени и още и още....всичкото е от шубе че точно този народ ще им търси отговорност.....за това сега ако им се обади путин ще го прииемат и него в коалицията... само си ги представете онези тримата шебеци с ръцете не чух не видях не разбрах.....е те това им е мотото предизборно.... а след изборното ама вие там ли бяхте ?!?! не чух не видях не разбрах....... тази коалиция показва нагледно маймунската еволюция която е на ниво макак......

Отговори
2 0
Трафик

Трафик

11.02.2021 | 16:35

Пе.дали,нагли без шанс за влизане в парламента,уплашени до смър.т от среща със закона и истината..... Две агонизиращи змии които изпускат плячката.....

Отговори
2 2
Николай

Николай

11.02.2021 | 13:51

Не знам дали ще се коалира с цветанов Обаче червените медии ревът и плюят от вчера като заклани по тези двамата. Това обединение явно никак не е по вкуса им. Патерицата на бсп славчо май няма да играе никаква роля в парламента око влезе Гласовете на Герб воля и нфсб ще стигнат. Че и вмро може самостоятелно да влязат .Въобще лош сценарий за червените.

Отговори
4 3
Я им виж биографиите?

Я им виж биографиите?

11.02.2021 | 14:48

А кои са червените? А ТЪМНОчервените?

Отговори
2 1
Хахаха

Хахаха

11.02.2021 | 15:13

Не знам за биографиите им ама знам че са Русофоби .Това ми е достатъчно че са правилните хора и ще гласувам за тях

Отговори
2 3
Кой,

Кой,

11.02.2021 | 15:17

Кой, руският зет ли е русофоб? Ха ха ха ха

Отговори
1 2
Лимонадения  Джо

Лимонадения Джо

11.02.2021 | 11:58

Симеонов владее майсторството да наплюнчи пръст и да усети от къде духа вятъра. Ама вятъра Цветанов ще го издуха.

Отговори
7 0
USA

USA

11.02.2021 | 11:58

Поздравления! Пред очите ни се случва история. Създава се новата БСДП.

Отговори
3 4
Великани!

Великани!

11.02.2021 | 11:01

Как успяха да се съберат такива екстремални политически неприятници, в една коалиция? Не може да им се отрече, че са уникални!

Отговори
10 1
Тошко

Тошко

11.02.2021 | 10:50

Цв.Цв е никой, сам ще гледа парламента по ТВ, защото не може да прескочи бариерата от 4%!

Отговори
11 0
Пасажер

Пасажер

11.02.2021 | 10:41

Като гледам с какви темпове се развива партията на Цветанов без да намесва престъпни личности, не виждам причина да прави коалиция с вас. След публичната издънка на Симеонов, той се оака и направя коалиция с ВОЛЯ, там пак не просперираха и сега искат с Републиканците коалиция, защото видяха с какво темпо се развиват...

Отговори
8 2
Краси

Краси

11.02.2021 | 10:35

Съмнява ме да иска това нали с Воля направи .. Видя че няма да стане и иска да заложи на сигурно и затова иска при Цветанов

Отговори
6 2
До там ли стигна

До там ли стигна

11.02.2021 | 10:30

Поредната манипулация на валери симеонов

Отговори
6 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай