1553
Следвайте ни

Ваксинираш се, получаваш ваучер за 400 лева в спа хотел

viber icon

Ваучери за здравна превенция на стойност 400 лв. Това гласи екзотичното предложение на Българския съюз по балнеология и спа туризъм към служебното правителство. Идеята е този ваучер да става притежание на всеки един, преминал пълен курс на ваксинация срещу COVID-19 в страната. 

Предложението включва финансова рамка от 400 лв. на човек за 7-дневен престой в хотел с включени 5 процедури за превенция или профилкатика на здравето, ползвайки природния ресурс – минерални води, лечебен климат, пелоиди. Ваучерът да има срок на валидност от една година, искат от съюза по балнеология и спа туризъм. 

"Ефектът от отпускане на средства за „Ваучери за здравна превенция“ ще е подобряване здравния статус на населението, намаляване на заболеваемостта, намаляване на хоспитализацията на пациентите, понижаване разходите за здравеопазване.

Ще се реализира успешна кампания за стимулиране на ваксинацията срещу COVID-19, ще се подпомогне на балнео и СПА общините, както и на целия туристически сектор, за преодоляване последствията от кризата", гласят мотивите за предложението. 

"Световната пандемия от COVID-19 е историческият момент на осъзнаване ролята на силния имунитет и добър здравен статус на населението в борбата с вируса. За съжаление, след двегодишна битка и опити за овладяване на кризата, България е на първо място по смъртност и на последно място по ваксинация сред Европейските страни.

Имунитетът и здравния статус на населението ни с години е компрометиран от липсата на политики за превенция в здравеопазването и съсредоточаване на средства за болнично лечение, вместо превенция (Доклад за здравеопазване на Американска камара, OECD).

Ние изразяваме своята Позиция за острата необходимост от отпускане на целеви средства, чрез Национален план за възстановяване и устойчивост или чрез държавния бюджет на Република България за Ваучери за здравна превенция, които да бъдат предоставяни на българските здравно-осигурени граждани, след преминаване на пълен курс ваксиниране срещу COVID-19", смятат от Българския съюз по балнеология и спа туризъм". 

Позицията и предложението са изпратени до премиера Стефан Янев, министъра на туризма Стела Балтова, здравния министър Стойчо Кацаров, министъра на икономиката Даниела Везиева и вицепремиера Атанас Пеканов. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (17)

!!!

!!!

17.10.2021 | 07:07

Верно няма по-тъп от българина мама му стара.

Отговори
2 2
Пенка Ножделова

Пенка Ножделова

17.10.2021 | 17:40

Как може да се лъжат хората така? Значи имам пълен курс на ваксинация и никой нищо не ми е давал? На кой ще дадат? Пак бъкгарина без нищо! За какво е всипко това хора?

Отговори
3 0
Националната лотария

Националната лотария

16.10.2021 | 20:00

се завърна с нова сила! В нея участват обаче само ...ваксинирани! Останалите чакаме да включат в наградите Москвич,Запорожка,телевизори Рубин и всеки ,които например номера му завършва на 4-печели и 1 лв....Срамна работа,ей,срамна!Продадоха народа си!

Отговори
15 0
СТОП на СМС

СТОП на СМС

16.10.2021 | 19:57

Сега като почнат сълзивите реклами да пращаме СМС за българската коледа-тия мошеници да се сетят колко пари прахосаха за "награди,ваучери и т.н." за дагмосаните!Хора, спреде да събирате и капачки и да пращате СМС-и вече! Щом имат пари за награди,имат и пари за медицина!

Отговори
14 0
Инфо за плоскоземците

Инфо за плоскоземците

16.10.2021 | 19:36

Вчера в 6,8 милионна антиваксърска България от ковид са умрели повече хора отколкото в 83 милионна Германия. Германия 66% ваксинирани, България 20% ваксинирани. ТОЧКА

Отговори
3 19
Биткойнър

Биткойнър

16.10.2021 | 19:26

Здравейте хора! Специално за тези които искат да печелят криптовалута биткойн, дигиталното злато на 21 век, съм посветил моят блог: http://bitcoinzavseki.blogspot.com

Отговори
1 6
Ваксината

Ваксината

16.10.2021 | 17:48

Ваксината е биологичен препарат, който създава активен придобит имунитет срещу определена инфекциозна болест. Ваксините съдържат специфичен антиген, консерванти, стабилизатори и адюванти .

Отговори
3 9
Айде смятайте

Айде смятайте

16.10.2021 | 17:30

Ха да прибавим към цената на чифутското ГМО транспортни разходи пласмент реклама Облъчване от радиа телевизий вестници безброй сайтове участие на ония къпаните милиционери глоби затваряния на бизнеси и фалити обжалване на глоби повдигнати за лудо обвинения от най Правдивата ни Прокуратура Хиляди часове работа на Съдебни състави по казуси свързани с Ковидчето Хиляди заседания и часове загубено но заплатено време На Министерски съвети и отделните Министерства от цялата палитра Сега калкулирахте ли цената на една едничка Ваксинка А резултата къф е Фъндъчката пак с Ковидче И както казал един връщайки се от пазар на съселяна си Къде беше акран Ами бях на пазар И какво Какво купи Какво продаде Ами продадох коня Купих петел Абе акран ти си на загуба Нищо бе акран Пазар да става Майната му на загубилите Майната му на инфлацията И майната им на тези който пуснаха в действие този чисто икономически Ковид проект Те майната им имат достатъчно пари медий и рекламни агенти още 20 години да ни облъчват с разни вирусчета Но майната му ако им позволим да ни облъчват

Отговори
18 3
тролче

тролче

16.10.2021 | 17:34

пий си лекарствата за шизофрения

Отговори
3 14
Ваксинираните

Ваксинираните

16.10.2021 | 17:27

Тролове ще са преди мен . Хубавото е , че не се знае за всички странични ефекти на тези препарати . Може да изпиеш някой аспирин и да ти е за последно . Моят имунитет е достатъчно силен , мен грип не може да ме у_бие. Ама вие ваксинираните се молете всеки ден . Всеки .

Отговори
19 3
те такува

те такува

16.10.2021 | 17:34

кат тебе мрат първи

Отговори
3 14
Изчакване

Изчакване

16.10.2021 | 17:10

Аз ще изчакам докато почнат да дават апартаменти.

Отговори
27 3
не бе

не бе

16.10.2021 | 17:16

докато ти сложат мъркуча в ъролската уста лайняна

Отговори
3 19
Не е истина

Не е истина

16.10.2021 | 17:05

Докъде ще стигнат само и само да ви натровят, червената лампа трябва да ви светии овцеее

Отговори
23 3
не бе

не бе

16.10.2021 | 17:18

трол лъжлив лайянян

Отговори
4 14

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?