Следвайте ни

Важно за всички кандидат-шофьори! Вадят книжки по нови правила

viber icon

Промени в правилата за придобиване на шофьорски книжки предвижда правителствен план за безопасност по пътищата. Едно от предложенията е да отпадне възможността за неограничено явяване на изпит без покриване на допълнителни изисквания. Ще отпаднат и някои "формални изисквания", съобщава Министерският съвет, който прие днес на заседание част от плана.

Документът е разработен в изпълнение на Плана за действие за повишаване на безопасността на движението по пътищата за 2020 г., разработен е в условията на широк консенсус с отговорните институции, академичните среди, браншовите и неправителствените организации в сектора.

В документа се предвижда да има задължително обучение да обхване децата и учениците в системата на предучилищното и училищното образование.

Акцентира се и на нуждата от развитие и разширяване на материалната база, както и разработване на интерактивни ресурси, които да подпомогнат обучителния процес.

Предвижда се да отпаднат много от формалните изисквания, но и премахване на принципа за неограничено явяване на изпит от курсистите без покриване на допълнителни изисквания.

Усъвършенства се моделът за допълнително обучение на водачи на МПС за частично възстановяване на отнети контролни точки. То вече ще бъде съобразено с конкретното нарушение, за което са били отнети контролни точки.
 
  
 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Жоро

Жоро

06.01.2021 | 20:56

Как ще ти вземат категориите? Нещо не разбирам!

Отговори
2 0
ДО Жоро

ДО Жоро

06.01.2021 | 21:11

ИМАШ 4-5 НЕПЛАТЕНИ АКТА С ТЕЗИ НАРУШЕНИЯ КОИТО ТИ СПОМЕНАХ В КОМЕНТАРА СИ--ЗА ЕДИН КОЛАН ВЗИМАТ 5 ТОЧКИ ЗА ЕДНА ГРАЖДАНСКА ОКОЛО 15 ТОЧКИ И ЗА ДРУГИТЕ НАРУШЕНИЯ ПАК ПО ТОЛКОВА И ТИ ВСИЧКО ИМАШ 39 ТОЧКИ И НАКРАЯ ТИ ДАВАТ ЗАПОВЕД ОТ НАЧАЛНИКА НА КАТ--ЧЕ ТИ СИ ЗАГУБИЛ ВСИЧКИ 39 ТОЧКИ И СИ ВОДАЧ БЕЗ КОНТРОЛНИ ТОЧКИ НА БАЗАТА НА ТОВА НАЧАЛНИКА НА КАТ СЪС СВОЯ ЗАПОВЕД ТИ ОТНЕМА НЕ ЕДНА А ВСИЧКИ КАТЕГОРИИ--ТОВА Е ЗАКОНА---НО ЛОШОТО Е ЧЕ НЕ СА ТЕ ПРЕДУПРЕДИЛИ НАПРИМЕР ДА ТИ КАЖАТ В ПОСЛЕДНИЯТ АКТ ПРИМЕРНО---"МОМЧЕ ОСТАВАТ ТИ ОЩЕ 5 ТОЧКИ АКО НАПРАВИШ ЕДНО НАРУШЕНИЕ ЩЕ ТИ ГИ ВЗЕМЕМ И ЩЕ ТИ ВЗЕМЕМ ВСИЧКИ КАТЕГОРИИ--ПРАВИ СИ СМЕТКАТА КАК ЩЕ КАРАШ--И АКО НЕКАРАШ 2 ГОДИНИ ТОЧКИТЕ ЩЕ ТИ БЪДАТ ВЪЗТАНОВЕНИ СЛУЖЕБНО"---ТЕ НЕ СА МЕ ПРЕДОПРЕДИЛИ КАКВО ТЕЖКО НАКАЗАНИЕ МЕ ОЧАКВА ЗА ДА МОГА АЗ ДА СИ ПРАВЯ СМЕТКАТА КАКВО ДА ПРАВЯ---СЕГА РАЗБРАЛИ МЕ--НАРОЧНО НЕ ТЕ ПРЕДУПРЕЖДАВАТ ЗА ДА СЕ ЗАБИЕШ САМ--И ПОСЛЕ ДА ТЕ ИЗНУДВАТ ЗА ПАРИ ЗА НОВИ КУРСОВЕ И Т.Н.

Отговори
1 0
ИСТИНАТА

ИСТИНАТА

06.01.2021 | 20:02

ОТНЕХА МИ ВСИЧКИ КОНТРПЛНИ ТОЧКИ И МИ ВЗЕХА ВСИЧКИ 5 КАТЕГОРИИ ДО --Е--КАТЕГОРИЯ===ЗА НЕСКЛЮЧЕНА ГО НЕСЛАГАНЕ НА КОЛАН И ЗА ОТКАЗ ЗА АЛКОХОЛ КОЙТО Е ОСПОРВАН В СУДЪ И Е НА КАНТАР---ПИТАМ АЗ КАТЕГОРИИ СЕ ДАВАТ НА ВОДАЧА ЗА УМЕНИЯ--ЗАЩО СА МИ ВЗЕТИ КАТЕГОРИИТЕ КАТО НИТО ЕДНО НАРУШЕНИЕ НЯМА ВРЪЗКА С УМЕНИЯТА МИ ДА ШОФИРАМ--ЗА ТЕЗИ НАРУШЕНИЯ СЪМ СЪГЛАСЕН ДА МИ ВЗЕМАТ КНИЖКАТА--А КАТЕГОРИИТЕ ДА СЕ ВЗИМАТ КОГАТО ВОДАЧА Е ОСТАНАЛ ИНВАЛИД БЕЗ РАЦЕ ПРИМЕРНО ИЛИ ПРАВИ ЧИ ПРИЧИНЯВА ЧЕСТИ КАТАСТРОФИ КАКТО И КАРА ОПАСНО НА ПЪТЯ--А НЕ ЗА АДМИНИСТРАТИВНИ НАРУШЕНИЯ КОИТО НЕ СА СВЪРЗАНИ С УМЕНИЕТО ДА ШОФИРА--ОСАКАТЯВАТ ЗА НИЩО=ДА МОГАТ ДА НИ РЕКИТИРАТ ЗА ПАРИ--ДА КАРАТ НАНОВО КУРСОВЕ ВСЕ ЕДНО НИКОГА НЕ СМЕ БИЛИ ШОФЙОРИ--С ТАЗИ --Е== КАТЕГОРИЯ МОЖЕХ ДА СИ ХВАНА РАБОТА И БЕЗ ТОВА СЕ ТЪРСАТ ТАКИВА ШОФЙОРИ И ГЛОБИТЕ ЩЕХ ДА СИ ПЛАТЯ И ДОСЕГА ЩЕХ ДА ИМАМ И АЗ ПАРИ ЗА ЖЕНА И ДА СЕ БЕШЕ РОДИЛО ОЩЕ ЕДНО ДЕТЕ НА БЪЛГАРИЯ--А ТЕЗИ ПОЛИТИЦИ МЕ ОСАКАТИХА--ПИСАХ НА ДВА ПУТИ ДО ГЛАВНИЯ ПРОКОРОР--НЕИСКАТ И ОТГОВОР ДА МИ ДАДАТ--КВО ДА ГОВОРИМ В БЪЛГАРИЯ ПОЛИТИЦИТЕ ОСЪКАТЯВАТ МЛАДИТЕ ХОРА--ЕТО ВИ ПРЕСЕН ПРИМЕР--ЕТО МИ И ТЕЛ СВЪРЖЕТЕ СЕ СМЕН АКО НЕВЯРВАТЕ НАПРАВЕТЕ ЕДНО ПРЕДАВАНЕ С МЕН ДА ЧУЕ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ЗАКАКВО СТАВА ВЪПРОС 09889-354-75

Отговори
2 1
ДО -ИСТИНАТА

ДО -ИСТИНАТА

06.01.2021 | 20:06

АКО НАМЕРЯ ОРЪЖИЕ ШЕ ГО ИЗПОЛЗВАМ СРЕЩУ ПОЛИТИК КАКЪВТО И ДА Е ТОЙ И ОТ КОЯ ЩЕ ПАРТИЯ ДА Е

Отговори
1 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?