Следвайте ни

Важно за шофьорите: Ето колко ще ни струва да запазим номера на автомобила

viber icon

Министерският съвет прие промени в таксите, които ще плаща собственикът на автомобил, ако иска да запази номерата му и да го прехвърли на новата си кола. Те варират от 100 до 1000 лева в зависимост от това каква е комбинацията в него.

С "Преходни и заключителни разпоредби" на Закона за изменение и допълнение на Закона за автомобилните превози в Закона за движението по пътищата е създаден нов чл. 145а. Според него, преди прехвърляне на собствеността на регистрирано моторно превозно средство собственикът може да подаде заявление за запазване на регистрационния номер от купувача,  като заплати такса в размер, определен в тарифа на Министерския съвет, пише dnes.dir.bg.

За запазване на регистрационния номер на превозното средство за регистрация на друго превозно средство от същата категория, заявено от собственика, се събират следните такси:

 - за право на ползване на табели с регистрационен номер за автомобили с четири еднакви цифри в поредния номер - 300 лв.;

- за право на ползване на табели с регистрационен номер за автомобили с комбинация от цифри: "аа-вв"; "ав-ва"; "ав-ав", където "а" и "в" са различни числа от "0" до "9", и за табели с регистрационен номер с комбинация от четири цифри по желание) - 200 лв. Тук става дума за табели с номера, например, 2288, 2882 или пък 2828;

- за право на ползване на табели е регистрационен номер за автомобили с комбинация от шест букви или цифри по желание - 1000 лв. 

- за регистрационен номер извън тези случаи се плаща такса 100 лв.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

и защо са такива?

и защо са такива?

22.12.2020 | 17:13

Таксата не съответства на положените усилия за въвеждане на 8 символа в компютърна система и натискане на 1 бутон за запазване. Максимумът който е приемлив за такава услуга е 1 лв на символ, а различните цени са дискриминация. Номерът вече е платен, и не следва да има значение за този вид услуга.

Отговори
4 1
koko

koko

22.12.2020 | 19:42

за пари е всичко.как ще си върнат парите където наляха в полицаите ааааааа???

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?