Следвайте ни

Важно за шофьорите! Чакат ги нови плащания и ограничения след 12-и юни

viber icon

Заради поставянето на нови стикери в предната част на автомобила годишният технически преглед ще поскъпне от лятото

 

"Екологичната група ще се контролира визуално чрез стикер, поставен на предната част на автомобила, но и с чип. Благодарение на чипа в стикера, той ще може да бъде прочетен и дистанционно". Това заяви в ефира на БНТ и предаването "Денят започва" изпълнителният директор на "Пътна администрация" Бойко Рановски относно поставянето на нови еко стикери с чип след преминаването на Годишен технически преглед от лятото.

"Към документите за техническа изправност, всеки ще получи и стикер", добави експертът. 

"Стикерът е ефектен и холограмен. След 12-и юни всеки ще получава такъв стикер. Ще се поставя на предното стъкло в средата", заяви Рановски. 

По думите му всеки, който регистрира колата си в КАТ, може да си направи там на място измерване за екологичната категория на автомобила.

"Екологичните групи са 5. Петата група са електрическите и хибридните коли. Останалите автомобили, които работят на бензин, дизел или газ, ще бъдат разпределени в другите 4 групи", каза той. 

"В определени дни и периоди ще се налагат забрани някои автомобили, в зависимост от тяхната еко категория, да влизат в определени зони на градовете", обясни той.

Рановски добави, че все още не са направени определените зони, които може да не съвпадат като граници със синята и зелената зона. 

Той коментира и дали ще се оскъпи годишният технически преглед след влизането в сила на новия стикер с чип:

"Това, което самите пунктови за прегледи, ще имат като допълнителен разход, е в размер на около 3 лева. Това те какви суми ще заявят вече за клиентите си, не знаем, но повече от 5 лева оскъпяване, би било злоупотреба от тяхна страна", каза Рановски.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

Живко

Живко

06.03.2021 | 20:28

Вътьо, може тройката ти да домува в централната градска част, но в дни със забрана за трошки просто ще трябва да си остане незаконно паркирана на тротоара, а ти ще мааш пеша.

Отговори
0 0
Майна до Вътю

Майна до Вътю

06.03.2021 | 11:03

А аз и семейство ми какъв кабат имаме да дишаме миризлаците от трошката която караш?

Отговори
2 6
стар дизел

стар дизел

06.03.2021 | 12:15

Връщай се на село , като искаш чист въздух

Отговори
6 2
Ха ха

Ха ха

06.03.2021 | 16:17

Хем си плащам, хем си кашлям! Друго си е да запалиш 20 годишен дизел, да вдигне пушилка, особенно ако е някое дърто бмв или Мерцедес. Кеф!

Отговори
4 0
вътю

вътю

06.03.2021 | 10:41

АКО КОЛАТА МИ ДОМУВА НА АДРЕС В ГРАДСКА ЗОНА СЪС ЗАБРАНА ПО СТИКЕР ЩЕ ИМА ПРОТИВОРЕЧИЕ МЕЖДУ СТИКЕРА И ДАННИТЕ ЗА МЕСТОДОМУВАНЕТО В ТАЛОНА НА КОЛАТА. ТОГАВА НА КОЙ ГОСПОД ЩЕ СЕ КЛАНЯМЕ,А???? МОЖЕ ЛИ ДА МИ ЗАБРАНИТЕ ДА СИ ВЛЯЗА В ГАРАЖА И ДВОРА,СЛЕД КАТО АДРЕСЪТ ЗА МЕСТОДОМУВАНЕТО ГО ИМА В ТАЛОНА???

Отговори
10 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?