Следвайте ни

Важно за пенсионерите! Удължиха добавката от 50 лева

viber icon

С 35 600 000 лева подкрепят семействата на 118 000 деца,  които през новата учебна година ще бъдат записани в 1 и в 8 клас

Правителството на Бойко Борисов отпусна нови 105 млн. лева за изплащане на добавката от 50 лева към пенсиите за месец април на всички български пенсионери, независимо от размера на техните пенсии. Това стана ясно по време на днешното редовно заседание на Министерски съвет.

Всички около 2 100 000 пенсионери получават тази добавка към пенсиите си от месец август миналата година. Добавката е част от пакета със социално-икономическите мерки на правителството за подкрепа на уязвимите групи в условията на пандемия.

За периода от август 2020 г. до април 2021 г. разходите за добавката са близо 956 млн. лева. Средствата са осигурени за сметка на преструктуриране на разходите и трансферите по централния бюджет.

На днешното си заседание правителството отпусна от държавния бюджет и 35 600 000 лв., за да подкрепим семействата на 118 000 деца,  който през новата учебна година ще бъдат записани в 1 и в 8 клас.

По мярката няма подоходен критерий, което означава, че семействата на  всички деца, които ще бъдат в 1 и в 8 клас, ще получат по 300 лева.  Средствата ще бъдат разделени на две части – 150 лева през първия учебен  срок и 150 лева за втория учебен срок. С мярката от една страна биват подкрепяни родителите на учениците в 1 и 8  клас, от друга страна това е мощен стимул в борбата с отпадането на децата от училище.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Читател

Читател

11.03.2021 | 06:33

Тук май само тролове на БСП пишат. НЕБЛАГОДАРНИ и черногледи. Забравили, че Жан Виденов им даваше по 5 долара пенсия.

Отговори
2 3
Редно е

Редно е

10.03.2021 | 17:10

Решението за тези 50 лв. да е, че ще се дават до края на пандемията. Но пък ако е такова, няма да има натякване всеки месец за тази милостиня. Ако искат да покажат справедливост към пенсионерите да преизчислят пенсиите както е редно съгласно логиката на пенсионната система, а не в ущърб на едни - 5 процента за средните пенсии, за да се увеличат с 20 процента максималните на такива, от който не са удържани лични осигуровки и минималните на такива, които криеха доходи, осигуряваха се на минимална заплата, а даже и такива, които са си заработвали в чужбина. Ама нали трябваше да се угоди на НФСБ и ВМРО и да се каже, че Валери Симеонов и Каракачанив са изпълнили предизборното си обещание за 300 лв. минимална пенсия. Чудя се защо пенсионерските организации не реагираха за грозното ощетяване на средните пенсии.

Отговори
10 4
БОКОВЩИНА...

БОКОВЩИНА...

10.03.2021 | 15:44

АЗ НЕ РАЗБИРАМ ЗАЩО ВСЕКИ МЕСЕЦ ТРЯБВА ТОВА ДА Е НОВИНА.....ТАЗИ НОВИНА НЕ Е НОВИНА А Е СРАМОТА... АЗ ИСКАМ ДА НЯМАМ 50 ЛВ И БОРИСОВ АЛАМИНУТНО ДА ИЗЧЕЗНЕ.... ДА МИ ИНДЕКСИРАТ ПРАВИЛНО ПЕНСИЯТА А ТЕЗИ С МАКСИМАЛНАТА ПЕНСИЯ ДА ИМА РЕДУКЦИЯ ЗАЩОТО СЕГА ТАКАВА ВЗЕМАТ ПОЛИЦАИ МАГИСТРАТИ ПРОКУРОРИ....ТОВА СА ХОРА НА КОИТО НИЕ АЗ И ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД СМЕ ДАЛИ ЗА СМЕТКА НА НАШИТЕ ДАНЪЦИ И ДОХОДИ....НИЕ СЪС СРЕДНИТЕ ПЕНСИИ ОЩЕТЕНИ ОНЕЗИ ДЕТО МЪРЗЕЛУВ.АХА И КРИХА ДОХОДИ /ЩОТО ИМА ФИРМАДЖИИ И РАЗНИ КОИТО СЕ ПРАВИХА НА ЗЕМЕДЕЛЦИ/ И СЕ ОСИГУРЯВАХА НА МИНИМУМ Т.Е. КРИЕХА ДОХОДИ И СЕХА ТЕ С 20% УВЕЛИЧЕНИЕ ЩОТО ОНЯ ДЕБ.ЕЛИЯ КАРАКАЧАНОВ ИСКА ДА СИ ИЗКАРА ЖИВОТА В ПАРЛАМЕНТА....ЛЕН.ТЯИТЕ ОТ СЛУЖБИТЕ И ТЕ С 20% А РЕАЛНО РАБОТИЛИТЕ С 5% БОЙКО МОГА ЛИ ДА ТИ .Е.БА МАЙК.АТА ...А И ЩЕ МИ НАГЛЕЕШ ВСЕКИ МЕСЕЦ ДА МИ СЕ ПРАВИШ НА ДОБРЯК.... БО.КЛУК СИ ТИ ДАЖЕ МАЙКА М 90 ГОДИШНАТА НЕ ТИ ЩЕ 50 ЛВ ИСКА ДА НЕ ТЕ ВИЖДА ВЕЧЕ... ОТВРА.ТИ.ТЕЛЕН ШЕБЕК.... АБЕ КАК ЕДИН НЕ СЕ НАМЕРИ МИНИСТЪР ДА ТИ КАЖЕ ЧЕ СИ ПРОСТ....

Отговори
11 8
Марица

Марица

10.03.2021 | 12:07

Правителството на Борисов ли е? Частна фирма ли има?

Отговори
15 6

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?