Следвайте ни

Важно, всички гишета за документи ще работят до 17,30 ч.

viber icon

В последния ден на годината всички гишета за издаване на лични документи ще работят на пълно работно време - до 17:30 часа.

Работното време на всички звена "Български документи за самоличност" на територията на цялата страна остава непроменено. Днес в София гражданите могат да подават заявления или да получат готовите си документи от 7:00 до 17:30 часа, а в останалите градове - от 8:30 до 17:30 часа. Това съобщи пресцентърът на МВР.

От вътрешното ведомство посочват, че през 2020 г. са издадени почти 2,5 милиона лични документа на български граждани. Толкова се очаква да бъдат подменени и през следващата 2021 г.

В условията на пандемия бе взето решението за удължаване на документите за самоличност. Срокът на валидност на личните карти, който изтича до 31.01.2021 г. е удължен с шест месеца, считано от датата на изтичане на срока, посочен в съответния документ. Това не е пречка гражданите да подменят документите си преди изтичането на удължения срок.

От МВР отбелязват, че звената "Български документи за самоличност" в София са най-натоварени, но като цяло не се наблюдава напрежение и твърде голям наплив. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?