Следвайте ни

Важна промяна за тотомилионерите в България

viber icon

Тотомилионерите вече са анонимни. Късметлиите на Български спортен тотализатор няма да бъдат показвани по телевизията и в рекламни клипове, за да се запази анонимността им и да се предпазят от злонамерени атаки. Промяната бе заложена в редактирания Закон за хазарта и от поне месец и половина е факт, потвърдиха от регионалната дирекция на тотализатора в Пловдив. Вече не се публикуват дори имената на спечелилите предметни награди. Отпада и празничното връчване пред публика на ключовете за нов лек автомобил. Досега това се правеше обикновено в центъра на областните градове, като возилото бе паркирано насред площада. Завчера например хасковлия спечели "Форд Фиеста" от Втори тото шанс на Тото 2 - 6 от 49. За него се знае само номерът на устройството, приело фиша, касиерът, серийният номер на талончето и населеното място, където е пуснато. От съобщенията по-рано на БСТ разбираме, че в средата на месеца софиянец е спечелил луксозен Ягуар Е-PACE, а участник от Мездра е станал милионер. Късметлията е прибрал малко над 3.5 милиона лева.

В историята си Български спортен тотализатор е направил 110 свои клиенти милионери. Справката е към средата на август месец тази година. Пловдив обаче отдавна не е имал късметлия, ударил 7-цифрена печалба. Печалбите от тотото не се облагат с данъци, припомнят от държавното предприятие.

Вяра Порязова

Вяра Порязова

Журналист - екип "Бизнес"

Вяра Порязова е завършила „Макроикономика” в ПУ. Има 2-годишна специализация по „Икономическа и политическа журналистика” към ФИСН в ПУ и курс към „Европейски стандарти в медиите”.   Още

Коментари (2)

ГЕОРГИ

ГЕОРГИ

01.09.2020 | 10:52

ИМА ЛИ ОЩЕ ХОРА КОИТО ВЯТВАТ НА ТОТО-ТО---???

Отговори
3 4
ДОК

ДОК

01.09.2020 | 10:43

Най-после логиката за съхранение от бандитите, надделява над комерса на Кралев.

Отговори
9 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?