Следвайте ни

Важна операция в Хитрино: Изтеглят трета цистерна

viber icon
Днес ще започне изтеглянето на третата цистерна от Хитрино. Вчера две от дерайлиралите цистерни бяха преместени от селото. Те бяха извозени до подготвена площадка край кариера в близост до село Каменяк. Днес представители на фирмата-превозвач започват пълното им обезопасяване.
Временно в кариерата трябва бъдат прибрани всички дерайлирали цистерни, които са общо 12. Те ще се охраняват с термо камери от ,,Гранична полиция". За всяка цистерна ще се проведе операция по азотиране, след което ще се бъде издаден протокол, че е безопасна. След това всички цистерни ще бъдат преместени от кариерата. На този етап все още не е ясно кога ще падне блокада на село Хитрино.

Семейството, което преди дни се оплака, че им забавят социалната помощ от 325 лева заявиха: Общината и кметът нямат вина, че ни се забави еднократната социална помощ. Имахме проблеми в Шумен. Ние нямаме адресна регистрация в Хитрино, но живеем там от 5 години. Кметът ни помогна много, казаха хората.

Ние нямаме адресна регистрация в Хитрино, но живеем там от 5 години. Кметът ни помогна много, казаха хората. За тези без адресна регистрация в Хитрино успяхме на ръба на закона да им дадем социалната помощ. Искам да призова всички хора да се обръщат към мен, към кризисния щаб към обществения съвет и да видим как могат да се решат проблемите, каза кметът Нуридин Исмаил./ Пазарджишка Марица

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?