Следвайте ни

Важна информация за ТОЛ камерите, касаеща всички шофьори

viber icon

Камерите на тол системата ще подпомагат работата на Министерството на вътрешните работи и Агенция „Митници“. Това ще стане чрез свързване на системите на двете ведомства с тази на Агенция „Пътна инфраструктура“, съобщава "Монитор".

Така ще се установяват не само нарушители, използващи републиканската пътна мрежа без платени пътни такси. Създават се възможности за установяване на нарушения на Закона за движение по пътищата и за налагане на наказания, съобщиха от регионалното министерство.

Актуална информация ще се получава в областта на мониторинга на трафика и изсветляване на сивия сектор в транспортната дейност. Това ще позволи също контрол на маршрута за преминаване на транзитния трафик. Ще се наблюдава и движението на тежкотоварните превозни средства по отношение на пътната безопасност, спазването на ограничения за движението им в предпразнични и следпразнични дни и др.

За целта Министерството на регионалното развитие и благоустройството, заедно с министерствата на вътрешните работи и на финансите са разработили проект на Инструкция за обмена на информация между Агенция „Пътна инфраструктура“, Министерството на вътрешните работи и Агенция „Митници“.

В момента документът е пуснат за обществено обсъждане. В него са описани условията и редът за достъп до информационните системи за контрол и санкциониране на нарушения, свързани със събиране на пътните такси.  

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?