46
Следвайте ни

В спора за 235 хил. лева: Редакцията на в. "Труд" се мести на нов адрес

viber icon

Редакцията на вестник „Труд” се мести на друг адрес, след като снощи е приключило запечатването на помещенията, в които медията се е е подвизавала под наем. Собствениците на вестника трябва да изнесат вещите си до седем дни . Сградата е собственост на Министерството на културата. Оттам изчислиха, че „Труд” дължи на държавата над 235 хиляди лева от неустойки за неплатени наеми и консумативи.

В съобщението министър Велислав Минеков казва, че "независимите медии би трябвало да зависят от своите читатели, а не системно да ощетяват държавата". Пред сградата на ведомството във вторник се проведе демонстрация в подкрепа на вестника. 

Междувременно Съветът за електронни медии (СЕМ) излезе с позиция по казуса. В нея се посочва, че медийният регулатор следи случая с внимание. "Запечатването се извършва в присъствието на полицията. Съветът намира, че при уреждането на договорните отношения между изпълнителна власт и медия следва да се спазва баланс, така че да не се поставят под заплаха свободата на словото и журналистическият труд", допълват от СЕМ. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?