Следвайте ни

В името на доброто! Да помогнем на 33-годишната Христина да се изправи

viber icon

Тежка катастрофа променя из основи живота на Христина от Бургас. Сега тя се нуждае от финансова подкрепа за лечение и рехабилитация, за да може отново да следва мечтите си. 

Момичето е само на 23 години, когато съдбата ѝ поднася неприятна изненада. Тя е карала висшето си образование, работила е по специалността си, пътувала е и се е забавлявала – това, от което има нужда всеки млад човек. С нетърпение е очаквала последната си учебна година и своето успешно дипломиране. Но 19 септември 2010 година се случва необратимото. Претърпява катастрофа, а последствията са изключително тежки - 2 счупени прешлена, 7 счупени ребра, долна вяла параплегия, парализа от кръста надолу. 

„Често изпадах в депресии, задавах си въпроси, а отговори не получавах. В един момент се огледах около себе си и прозрях, че не искам живота ми да продължава по този начин и въпреки физическото ми състояние и всички лоши моменти мога да продължа да живея и да се усмихвам. Правих дълго време рехабилитация като се научих да стоя седнала, да се прехвърлям на количката сама и да се обслужвам. Поради липса на средства обаче я прекъснах и сама продължих с различни упражнения у дома. Към днешна дата вече съм висшистка, завърших успешно маркетинг и управление в хотелиерството и туризма. Ходя на уроци по английски език. За кратко работих, но се наложи да спра, защото здравословното ми състояние се влоши и са наложи да вляза в болница“, разказва вече 33-годишната Христина Начева.

Появила се светлина в тунела, когато тя разбрала от свои приятели за процедурата BMAC терапия. 

„Разказаха ми, че хора в моето състояние провели това лечение успешно и от него има само позитиви. Някои са възвърнали сетивността си, а други могат да вървят. Направих консултация с лекар от “Global Care Surgery” Нови Сад – Сърбия и ми казаха, че съм одобрена за лечение. Това ще допринесе за заякване на мускулатурата, за сетивността и усета в тазовите резервоари, ще бъда още по – самостоятелна и пълноценна“, споделя тя. 

За постигането на целта са необходими 16 500 евро за лечение и 4000 евро за рехабилитация – сума, която е непосилна за Христина и семейството ѝ. 


Всеки, който иска да помогне за сбъдването на една мечта, може да го направи чрез превод по следните банкови сметки: 

IBAN: BG91RZBB91551000721729 – в лева

IBAN: BG53RZBB91551000721734 – в евро

BIC: RZBBGSF

Банка: Райфайнзен Банк

Титуляр: Христина Илиева Начева


Всички постъпления отиват в дарителска сметка, до която Христина няма достъп. Сумата се превежда директно към сметка на клиниката. 

Възможно е да се изпрати паричен превод и чрез PayPal: 

[email protected]

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?