Следвайте ни

В Бургаската опера шиха маски вместо костюми, получиха награда

Заместник-министърът на културата Румен Димитров връчи отличието за хората, които шиха маски, вместо костюми

viber icon

Заместник-министърът на културата Румен Димитров връчи едно от почетните отличия „Протегната ръка“ на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ). То е за костюмерите на Държавната опера в Бургас, които вместо костюми за предстоящата премиера на балета „Жизел“, в средата на март спешно започнаха да шият предпазни маски и да ги даряват безвъзмездно на нуждаещите възрастни и поставени под карантина хора. От тяхно име признанието получи директорът на Бургаската опера Александър Текелиев.

„Радвам се, че с Националното сдружение на общините гледаме в една посока. Вярвам, че красотата на реални жестове като този наистина има силата да спаси света“, каза при връчването на наградата зам.-министър Румен Димитров. Той отбеляза, че на първа линия, заедно с нашите медици, са и хората на изкуството и духа, които заслужават цялата благодарност на публиката.

Специалната награда тази година е учредена по решение на УС на НСОРБ в израз на признателност към личности, институции и фирми, допринесли за справяне на общините с кризата с коронавируса.

Тази година местната власт показа своята сила и способности в необичайни обстоятелства, заяви в обръщението си към присъстващите председателят на НСОРБ и кмет на Велико Търново Даниел Панов. По думите му, колкото и бурно да аплодираме нашите медици, служителите в транспорта, в администрациите, в образованието, доброволците, техните усилия няма да получат заслуженото внимание. Той благодари на всички тях.

На церемонията са били отличени 23 общини от всички 265 в България. Бяха връчени награди в категориите „Партньор на общините”, „Общински инвеститор”, „Принос за развитие на местното самоуправление” и „Гласът на общините”.

Тази година сред отличените са и Българската телеграфна агенция (БТА) в категорията „Гласът на общините” - за електронни медии, за обективно и безпристрастно отразяване на общинската проблематика.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?