Следвайте ни

Уволниха ръководството на АПИ

viber icon

Тримата членове на управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" са били освободени от постовете си. Това включва председателя на УС Георги Терзийски и двамата членове на ръководството - проф. Олег Асенов и инж. Иван Досев. 

 Потвърждение на новината има във фейсбук профила на Терзийски, който е написал към полунощ следното: "Трудният и неизвестен път е предизвикателството, което те кара да преодоляваш безпътицата. Благодаря на моите спътници по пътищата на съзиданието. Оценката за строителите и разрушителите ще даде времето. Екипът беше страхотен! АПИ е един от моите университети! Благодаря!".

Засега от МРРБ не потвърждават уволнението, но вероятно по-късно днес ще съобщят кого назначават на постовете.  

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Батко

Батко

27.05.2021 | 09:31

Къса ми се сърцето, така международно. Ей тая ракия ще си сипя сега за мое здраве, щото от АПИ нищо здраво не съм видял.

Отговори
16 1
хахаха

хахаха

27.05.2021 | 09:29

Да уволняват и шефовете на пътните управления. Ташков е партийно назначение и следва да си замине. А за шефовете на АПИ да не се смятат за толкова велики, защото какво направиха ... поръчаха си тол система, а после опростиха половината дейности, а платиха цялата сума. Така нагласиха системата, че задължително да минава през посредници, на които АПИ им плаща щедро. Е, не съвсем защото фирмите посредници събират парите и казват на АПИ колко трябва да им платят ... т.е. фирмите могат да укриват обороти и плащания. АПИ от своя страна намалиха таксите за автобусите, така се облажват превозваческите фирми на ДПС и за някои пътища плащат символични суми, а за останалите - нищо. За товарните камиони също намалиха таксите по-ниски от всякакви прогнози. Резултатът от тол-системата - очакваните по-високи приходи не се изпълниха, заради многото лобисти, посредници и посредственост на АПИ, които не могат за 3 години да сортират по азбучен ред списъкът със страни в своя сайт.

Отговори
18 0
Лейтенант от запаса

Лейтенант от запаса

27.05.2021 | 09:25

Ревем, безутешно...

Отговори
16 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?