2374
Следвайте ни

Увеличение на таксите за таксиметрови услуги поискаха шофьорите с протест

viber icon

Протест на таксиметрови шофьори от София пред Столичната община. Те искат увеличение на тарифите. Настояват и за намаляване на данъка за таксиметрова дейност за следващата година, предаде БНТ.
Таксиметровите шофьори от столицата са единни в исканията си за увеличаване на минималните и максималните тарифи с 50%.

"Общината трябва да ги актуализира веднъж годишно, а това не е правено от 9 години. Искаме минималната тарифа да стане 1,15 лв. за километър през деня и 1.32 лв. през нощта", заяви Красимир Цветков, председател на Националния таксиметров синдикат.

"Искаме го, защото горивото, на което масово карат автомобилите, метанът поскъпна 110% за последния един месец. Застраховките през последната година скочиха с 34% нагоре. Затова трябва да се променят тарифите, иначе фалираме", заяви Петър Владимиров от Националния таксиметров синдикат.
След среща със заместник столичния кмет Кристиан Кръстев стана ясно, че на следващата сесия на Общинския съвет на 11 или 18 ноември тарифите ще бъдат преразгледани.

Шофьорите настояват и за намаляване на данъка за таксиметрова дейност, като очакванията са това да стане на днешната сесия на СОС до края на вечерта.

Таксиметровите шофьори поискаха оставката на директора на Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация" Бойко Рановски за това, че по думите ѝ не се справя с незаконните превози през последните четири години.

Бойко Рановски коментира искането за неоснователно и заяви, че е отворен за диалог.

"През миналата и тази година борбата с нерегламентираните превози е сред приоритетите на агенцията. Досега имаме над 120 установени случая, при които са свалени регистрационните табели на автомобилите, наложени са принудителни мерки за водача и е уведомена прокуратурата", каза Бойко Рановски, директор на ИААА.
Въпреки това таксиметровите шофьори от днес започват безсрочен протест с палатков лагер пред агенцията, с искане за оставката на Бойко Рановски.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?