71
Следвайте ни

Ужасяващо ВИДЕО Пиян без книжка и с дете в колата връхлетя в магазин

viber icon

Мъж се размина на косъм от смъртта, докато пазарува в магазин в Лом
 

На по-малко от секунда от трагедия. Зрелищно видео на кола, която се врязва в магазин и едва не убива човек в Лом, беше показано в социалните мрежи. Оказва се, че шофьорът е бил пиян и без книжка, а в колата му е имало и малко дете. Инцидентът е от есента, но едва вчера се разбра за него, след като се появиха кадри от охранителни камери. Те са заснели ужасяващата катастрофа и как притеклите се хора вадят от колата малкото дете, за щастие – невредимо, съобщи NOVA.

Катастрофата се случва на една от главните улици в Лом. На видеото се вижда как мъж спира, за да пазарува в хранителен магазин и върху него едва не връхлита автомобил. Той се спасява на косъм от смъртта, а колата се забива в сградата. Един от първите, които изтичват да помогнат, е Васил Василев.

„Чухме страшни звуци и пищене. Когато дойдох насам автомобилът беше влязъл в бившата ни сладкарница, върху оградата. В него имаше двама младежи и едно детенце, което беше почти в краката на пътника“, обясни мъжът.

Васил изважда детето от колата и след това помага на другите двама. Полицията установява, че зад волана е 23-годишен мъж, без книжка и с 1,31 промила алкохол в кръвта. „Да, миришеше. Имаше алкохол. Важното е, че няма смъртен случай и трябва да се вземе поука от такива случаи”, апелира Василев.

Хората разказват, че само минути преди инцидента пред магазина е имало група деца. „В училището се събират, за да играят футбол и идват, за да си купят водичка, сладки неща и е чист късмет, че не е имало деца”, добави мъжът.

Според живеещите на ломската улица „Софийска“ пътните инциденти там са доста чести. „Тук е писта, просто е нещо страшно. Съпругата ми особено сутрин не смее да излезе. Непрекъснат поток е от тирове”, каза Георги Господинов.  

„Тук се лети като магистрала е, очакваше се. Сутрин тръгнем за работа, на училище, но то е страшно. Опитвахме се няколко пъти с институциите, но никой не реагира”, поясни Василев.

В момента ограничението за движение по улицата в участъка е 50 км/ч. От Агенция „Пътна инфраструктура” заявиха, че може да се намали още, но това трябва да бъде поискано от Община Лом. След това комисия може да направи оглед и да вземе решение.

От Общината обаче изпратиха позиция, че ул. „Софийска” е част от републикански път и той e собственост на Пътната агенция. Според тях по този път все още има недовършен участък, както и дефекти по асфалтовата настилка. Готови са да инициират създаването на комисия, която да направи оглед на участъка и вземе решения за конкретни действия.

Докато двете институции си прехвърлят въпроса, местните хора казват, че живеят в страх. И искат спешно обезопасяване. А шофьорът, причинил катастрофата, все още не е осъден, защото се чакат експертизи.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?