Следвайте ни

Ужас на пътя: Семейство едва оцеля, скали паднаха върху колата им в Прохода на републиката

viber icon

Истински ужас на пътя е изживяло семейство след като скална маса се е стоварила върху движещия им се автомобил в Прохода на републиката, разказаха потърпевшите.

Инцидентът се е случил когато Семейство Солакови е пътувало с децата си в събота вечерта около 20 ч от Вонеща вода, където живеят, в посока Велико Търново. Те изминават пътя поне по двата пъти на ден, тъй като работят в областния център.

В тъмното на завой в последния момент видях каменопад пред мен, успях да извия колата, разказва мъжът пред би Ти Ви тази сутрин. Много се изпрашихме, защото и децата бяха с нас, добави той. По автомобилът - нов и висок клас, щетите са видими.

Това ни се срутва за втори път, обясни съпругата. Страх ги е вече да пътуват оттам, а нямат алтернатива. Въпросът не е дали изминаваме пътя два пъти на ден или човек ще пътува оттам веднъж в годината - рискът остава, коментира тя.

Изпитала страшен ужас, по чудо нямаше ранен от нас, само бързата реакция на съпруга ми спаси семейството, убедена е тя.

Нека се вземат мерки предварително, алармираме, за да на стане поредното място, на което едва след случване на трагедия ще се предприеме нещо, казва още г-жа Солакова.

Най-рано следващата пролет свлачището може да се обезопаси, стана ясно от обясненията на инж. Венцислав Ангелов, шеф та пътното управление във Велико Търново. Основният проблем е в преовлажняване на терените, обясни той защо падат камъни.

Обрушване се прави два пъти годишно, има проект и осигурен ресурс за укрепителни действия догодина, включително подновяване на мрежата, добави инж. Ангелов.

Това, което правят сега, е огледи всеки ден и отстраняване на опасна скандална маса. Да, знаем, че всички старопланински проходи имат такива участъци и агенцията полага усилия, увери той.

Към момента всички обследвани скатове нямат крайно тежки състояние, но има две-три места в границата на сервитута на пътя, които са потенциално рискови и сме възложили да се разчистят. Така експертът отговори на въпроса безопасно ли е в момента преминаването оттам, пише 24 часа.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?