1553
Следвайте ни

Ужас, момиче получи жестоки изгаряния в наша детска градина

viber icon

Дете е със сериозни изгаряния след посещение на столична ясла. За инцидента сигнализираха родителите на момиченцето, което в момента е в "Пирогов", съобщава БНТ.

От детското заведение казват, че нямат обяснение за изгарянията и досега не са имали подобни случаи. Шестима души от персонала, включително директорката, ще бъдат предложени за дисциплинарно наказание.

На 14 септември Георги Събински и съпругата му водят както обикновено дъщеря си на детска ясла. От няколко месеца детето посещава 56-то ОДЗ в столичния квартал "Младост'" и досега сериозни проблеми с престоя му там е нямало.

"Към 3 и 15 се обадиха на жена ми да я вземе с думите, че е с обривчета и зачервявания и оттам нататък започна чуденето със сигурност какво е - изгаряне, полазване от насекомо или алергична реакция. Прибрахме се вкъщи, дъщеря ми ревеше, нормално, това си е болка от изгаряне, появиха се вече и мехури", обяснява Георги Събински.

След две посещения при личния лекар семейството стига и до "Пирогов", където детето е настанено с диагноза химическо изгаряне, разказва бащата. И до днес обаче от детската градина няма обяснение откъде е дошло то:

Допускаме всякакви варианти за какво ли не. Но хората, които се грижат и са били пряко отговорни за детето категорично казват и обясняват, че не е имало достъп до препарат на детето, казва Наталия Маринова, директор на 56-о ОДЗ.
Това потвърждават и други родители на деца, посещаващи детското заведение:

"Лично аз съм с деца астматици, участвала съм в проверка, инициирана от мен да видя къде седят препратите. Те седят в стая, различна от тази, в която родителите казват, че са опасни за децата", казва Йоана Лечева.
Въпреки това, смислено обяснение как детето е получило изгарянията няма:

"В случая съм предложил за дисциплинарно наказание 6 човека, включително и директорът на детската градина, казва Мирослав Боршош", зам.-кмет на София.

А дали причината за изгарянията са препарати за дезинфекция, предстои да покаже епикриза, която трябва да е готова в началото на другата седмица. Пострадалото дете вече се възстановява, но повече няма да посещава това детско заведение.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?