Следвайте ни

Ужас без край! Втора жертва на адския взрив във Варна

Продължават да издирват бившия полицай, която вероятно е взривил апартамента на бившата си приятелка

viber icon

Адският взрив във Варна взе втора жертва. По-рано днес стана ясно, че една жена е загинала, а 18 души са ранени в жилищен блок в морската столица. От съобщение на Окръжната прокуратура във Варна стана ясно, че жертвите вече са две.

Ето какво разкриха още от Окръжната прокуратура във Варна:

"Окръжната прокуратура във Варна ръководи досъдебнопроизводство за палеж с двама загинали и значителни материални щети. 

Досъдебно производство по член 330, ал. 3 от НК за палеж с двама загинали и нанесени значителни материални щети ръководи Окръжната прокуратура във Варна. 

На мястото на произшествието, сигнал за което е подаден на тел. 112 около 4,20 часа на разсъмване, е и окръжният прокурор на Варна Красимир Конов. 

Под ръководството на дежурен прокурор от Окръжната прокуратура се извършва оглед на местопроизшествието – блок 302 в кв. „Владиславово“ във Варна.   

Разследването е възложено на следовател от Окръжния следствен отдел на Окръжната прокуратура. 

При палежа са загинали двама души, чиято самоличност ще се установява чрез ДНК-експертиза.  Почти сигурно е, че едната жертва е 53-годишна жена, която живеела в жилище, съседно на взривения апартамент. Изведени са 18 души от входа, които са били обгазени. След преглед в токсикологията на Военноморската болница във Варна, седем от тях са настанени за лечение.   

От престъплението напълно са унищожени два апартамента, със значителни материални щети е и трето жилище. Ще бъде възложено обследване на годността за обитаване на жилищния блок след палежа. 

Основният заподозрян за взрива е бившият полицай Веселин Димитров, който се заканвал да отмъсти на жената, с която живеел на семейни начала във взривения апартамент.
66-годишният мъж бил забелязан да изнася багажа си до късно снощи. Причина да се изнесе от апартамента на бившата си приятелка е ограничителна заповед от преди седмица заради домашно насилие. 

Мъжът е бил военен, след това е работил в полицията, откъдето е бил дисциплинарно уволнен през 1995 г. за корупция. Той е обявен за издирване от ОД на МВР.

Досъдебното производство ще изяснява причините и обстоятелствата, при които е извършен палежът. Ще бъде направено предложението то да бъде взето на специален надзор от Апелативната прокуратура във Варна. Действията по разследването продължават.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?