46
Следвайте ни

Ужас! 2-годишно получи химически изгаряния в детската градина

viber icon

2-годишно дете е прието в "Пирогов" с химическо изгаряне от 2,5%, като вероятната причина е небрежност на учителите в яслата, която посещава. Това разказа бащата на детето Георги Събински пред bTV. 

Преди дни от яслата се обаждат на майката, че детето има обрив и лишейчета по част от кожата. Личният лекар и дерматологът, при които водят детето, не могат да преценят каква е причината за зачервяването - дали е ухапано от насекомо или друго нещо. Цялата нощ премина в страдания за детето. След появата на открити рани и мехури, родителите водят детето в Пирогов, където го приемат по спешност, разказа бащата. 

На следващия ден медиците са категорични, че момиченцето е с химическо изгаряне. Състоянието му е добро, но най-вероятно ще му останат белези по част от кожата. 

Директорката на ДГ "Здравец" Наталия Маринова твърди, че в детското заведение се използва само един препарат за дезинфекция, който е поставен на недостъпно за децата място и е разрешен и сертифициран за употреба в детски заведения. Вътрешна проверка тече в градината. 

 Препарати от детската градина са изпратени в лаборатория, за да се установи могат ли те да си причина за инцидента с детенцето.

Четири човека наблюдават всяка група, никой не знае какво е станало с мойто дете. Ще си търсим правата в съда, заява Събински. 

Веднага след като получих информация за инцидента, изпратих екипи както от дирекция „Образование“, така и от дирекция „Здравеопазване“, а по-късно и зам.-кмета отиде на място, заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова. 

„По първоначална информация дезинфектантите не се съхраняват правилно, но предстои проверката да бъде приключена. В зависимост от отговорността на всеки един от хората, които работят там, ще бъдат наложени съответните дисциплинарни наказания“, заяви кметът.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?