46
Следвайте ни

Удар на ГДБОП! Разбиха схема за фалшиви ТЕЛК решения, щракат белезници

viber icon

Извънредна акция на ГДБОП с арести е извършена в София. Разбита е мащабна схема за издаване на фалшиви ТЕЛК решения. По информация на БНР са задържани трима лекари председатели на комисии. Акцията е проведена в три столични болници.

Общо седем души са арестувани при операцията на ГДБОП. Трима от тях са председатели на ТЕЛК комисии и са лекари. Другите четирима са посредници. Те са водели при лекарите лица, които да бъдат освидетелствани като инвалиди.

По първоначална информация една от болниците, в които е проведена операция, е Университетската болница за активно лечение по онкология. Другите две са градски болници в столицата.

Сумите, които са били плащани за издаване на фалшиви ТЕЛК решения, са били в зависимост от социалния статус на лицата и са започвали от 1000 лева.

Операцията на ГДБОП е започнала вчера и е продължила и през изминалата нощ. Разпитани са десетки свидетели пред съдия. При акцията са иззети много документи и парични суми в големи размери.

По случая има образувано и досъдебно производство за организирана престъпна група с участието на председатели на ТЕЛК комисии.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Точнния ........

Точнния ........

17.09.2021 | 11:29

Тези се самозабравиха,хайдуци от всякъде !Сега трябва да върнат всички взети пари от държавата с лихвите !Доктори били ?Чисти лумпени на гърбът народен !50 -сет години затвор и толкоз ,това е истината !КАКЪВ СРАМ В 21 ВЕК !

Отговори
4 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?