Следвайте ни

Удължават с 2 месеца изтеклите ТЕЛК решения

viber icon

С 2 месеца ще бъдат удължени изтеклите по време на извънредното положение и извънредната епидемична обстановка ТЕЛК решения. Това увериха социалната министърка Деница Сачева и председателката на здравната комисия д-р Даниела Дариткова, съобщава 24часа.

Решението ще обхване около 5000 души, като предложението ще бъде да се увеличи периодът с 2 месеца след изтичането на извънредната епидемична обстановка.

 „Предприехме мерки да използваме закон, който е в рамките на срока между първо и второ четене, защото смятаме, че така ще се ускори процедурата. Следващата седмица този закон ще бъде приет в пленарната зала и ще се даде възможност да се удължат ТЕЛК-те решения за трайна нетрудоспособност и степен и вид на увреждане, които са изтекли по време на извънредното положение и извънредната епидемична обстановка с 2 месеца след приключването на извънредната епидемична остановка. Това ще даде възможност да се изплатят средствата по тези телкови решения. Хората ще получат своите пари в рамите на месеца“, каза д-р Дариткова.

„Няма да се слага конкрената дата, за да може текстът да важи независимо от ситуацията. НОИ запичва работа и ще има възможнот в момента, в който има нормативното основание хората да могат да получат своите пенсии до края на юли“, каза министър Сачева.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво очаквате от промените в кабинета "Борисов 3"?