Следвайте ни

Учителят Тео: На 3 март хванахме последния влак да сме свободни

viber icon

Учителят по физика Тедосий Теодосиев – Тео, бе един от българите посрещнали Националния празник 3 март пред паметника на Шипка. На върха бе студено и ветровито.

„Ние трябва да сме благодарни, че успяхме да хванем буквално последния влак. Много други народи не успяха да получат своя държава и да имат свое общо културно и политическо пространство. Трябва да сме благодарни и на руския цар, който с парите, които получи от продажбата на Аляска започна тази освободителна война“, каза Тео. 

„Учителят“, както го наричат всички, призна, че не учи учениците си само на физика, но и на патриотизъм и на разбиране на значението на всички цивилизации, на чиито успехи сме стъпили. 

Проф. Иван Илчев отхвърли категорично легендите, че в българските патриотични движения винаги е имало предателство.

„Предателство е имало в абсолютно всяко революционно движение“, каза в студиото на БНТ той. И даде за пример Американската война за независимост и нейния голям предател ген. Бенедикт Ърнълд. 

"След падането на Милошевич в Белград се появи един много популярен графит. На него пишеше: Вече съм свободен - кажете какво да правя? Свободата е вътрешно състояние", каза проф. Илчев.

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?