Следвайте ни

Учителката проговори: Пламен Николов бил ученик с критическо мислене ВИДЕО

viber icon

Kандидатът за премиер на "Има такъв народ" Пламен Николов е роден в Горна Оряховица, но всъщност корените му са от друго място.  Семейството му е живяло преди повече от 40 години в село Сушица, община Стражица.

Николов е роден в семейство на учители. Майка му и баща му са били учители, които се местят в разградско, а след това и в Шумен. Спомените на местните хора са бледи, помнят предимно дядото на Николов, който е бил значима личност.

Пламен Николов влезе в 46-тото Народно събрание като кандидат на "Има такъв народ" от Шумен. През юли формацията събра 12 700 гласа, което беше подобряване на резултата от април. Кандидатът за премиер, който беше и водач на листата, събра повече от 1400 лични преференции.

Николов е завършил Хуманитарната гимназия в града. Негов учител по философия е била сегашната директорка Валентина Тодорова.

Преподавала съм му в първите години, той беше в специална паралелка с профил „Философия”. За Пламен мога да кажа, че беше послушен ученик.

Беше обаче с критическо мислене. Беше, и е – то ще проличи най-вероятно, интелигентен човек, амбициозен, човек, който преследва целите си. Съвсем резонно е да се занимава с политика. Мисля, че е съвсем заслужено да е водач на листа и е съвсем заслужено той да представлява града ни”, заяви тя пред NOVA.

А личността на Пламен Николов заинтригува все повече хора от избирателния му район, които го разпознаха дори на снимка. Въпреки, че не всички са гласували за един и същ кандидат, всички възлагат много надежди.

„Аз си позволявам вече за пореден път да перифразирам един категоричен императив, и да кажа, да му пожелая – да използва политиката както в свое лице, така и в лицето на другите – винаги като цел и никога като средство”, каза още Тодорова.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

папуняци

папуняци

31.07.2021 | 14:25

е веднага се присетиха... Той беше добър ученик. Най-добрият в класа. Седеше на първия чин; до прозореца, вляво, беше нисък на ръст.... В.Ханчев ха ха ха ...и мечтаеше да стане космонавт....

Отговори
6 1
Невъзпитан

Невъзпитан

31.07.2021 | 11:21

А в детската градина никога не си е нааквал гащичките!

Отговори
4 2
FARAON

FARAON

31.07.2021 | 09:39

ХАЗАРСКИЯ ЗАДУНАЙСКИ КАНЕФ, ДА СЕ РАЗТУРИ БЕ! С К О Т О В Е!

Отговори
0 5

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-сериозният замърсител на въздуха в Пловдив?