Следвайте ни

Учителка дири с писмо до пощата свои възпитаници след 50 г.

viber icon

Гюнер Шюкри, Хасковска Марица

Фатме Бекир, Шериф Юмер и Фатме Ахмед от момчилградските села Неофит Бозвели и Гургулица се срещнаха със своя класен ръководител Стоянка Тачева след 50 години раздяла. Тя им е преподавала в основното училище в Нановица през 60-те години на миналия век. През уикенда тримата посетиха 82-годишната Стоянка Танчева в дома й в село Голям Чардак, община Съединение.
След пет десетилетия учениците отново бяха заедно със своя учител, за да покажат и докажат, че истинското приятелство не е подвластно на обстоятелствата и времето.
Радваме се, че се събрахме, макар че сме по-малко отколкото бяхме тогава – 25 ученика, казаха тримата бивщи възпитаници на г-жа Тачева. Емоцията бе много приятна. Спомнихме си отново за добрите стари времена. Разгледахме архивни снимки и си разказахме спомени. А на раздяла плакахме, споделиха Фатме Бекир, Шериф Юмер и Фатме Ахмед.
Инициативата за емоционалната среща се осъществява след изпратено писмо до Началника на пощенската станция в Нановица. В него учителката Стоянка Танчева пише, че иска да се срещне със свои ученици от района. А посещението до дома на възрастната преподавателка е по идея на Лейла Исмаил от Крумовград, дъщеря на Фатме Бекир./Марица.бг

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?