Следвайте ни

Учители поискаха локдаун и след 4 януари

viber icon

Педагози от Фейсбук групата "Учители за безопасно образование" изпратиха писмо до премиера, парламентарната образователна комисия, здравния и просветния министър. В него се противопоставят категорично на намерението на Красимир Вълчев, изразено вчера, присъственото обучение в училищата да бъде възстановено на 4 януари.

Според учителите от Фейбсук групата, това би довело до още по-обширно разпространение на коронавируса, а оттам и до продължаващо покачване на смъртността.

Пред "Хоризонт" Лилия Стоянова - учител по информатика във Варна посочи, че положителните PCR тестове през последната седмица са много, а непризнатите към момента антигенни тестове предполагат скрита Covid заболеваемост, която статистиката не отчита:

"Последните седмици има много повече починали хора от Covid-19, отколкото през 2019 година като цяло. 67 педагози загубиха битката с Covid-19.

Отварянето на училищата според нас ще доведе до увеличаване на случаите и липса не само на образователна система, а и на здравеопазване, защото лекарите вече изнемогват".

На въпрос кога следва да бъдат отворени училищата, Стоянова отговори:

"Когато тези показатели паднат до прилични нива. В момента обаче това не се случва".

Следващата седмица ще бъде взето решение на какъв принцип учениците да се връщат в класните стаи от 4 януари, заяви вчера просветният министър Красимир Вълчев.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (25)

Вили-учител

Вили-учител

19.12.2020 | 20:10

Добре,че хората живяли преди нас не са имали такова мислене, въпреки войните и болестите. Според изказването на някои хора всички да си стоят в къщи,че навън има вирус, и после.... Помислете, вируси е имало и ще има,но живота трябва да продължава, децата трябва да се образоват в нормалната за това среда-присъствено! И не само до 4-ти клас. Весели празници!

Отговори
2 2
БЪЛГАРКА

БЪЛГАРКА

15.12.2020 | 19:20

По.добре нулева учебна.година, защото интернет обучението е губене на време.,особено за учениците от първи до четвърти.клас.

Отговори
6 4
Биби

Биби

15.12.2020 | 09:32

Май ви хареса това онлайн. Престанете, ами, ако нямаше в света компютри? Трябваше да няма нищо, вкъщи ли щяхте да стоите?

Отговори
10 3
Tania

Tania

15.12.2020 | 08:31

Каква е ползата за ученика от онлайн обучението? Лъжат себе си, учителите и родителите си че учат. На учителят му е най- лесно онлайн , не бърза за работа, не гони автобус, не стои прав 6 ч, не се надвиква с учениците, не се нервира , ... Така,че ще искат учителите онлайн обучение, предимствата са изгодни за тях,но дали ученикът ще получи знания или ще преписва от учебника готова информация и ще зАблуждава учителя, дори и родителите "помагайки" на децата си дали няма да им пишат домашните ? Много ученици ,които преди това са били слаби,сега при онлайн обучението показват лъжливи завишени резултати. Кого лъжем господа учители? Вие опошлихте и без това сринатата система на образованието.За това в Бг има много неграмотни млади хора,на къде върви поколението?

Отговори
17 5
Учителка

Учителка

12.12.2020 | 08:59

Не е верно! Длъжни сме да учим децата и да им осигурим добро образование! Вируси има и ще има още много години...Януари започват зимните вирусии ..и при хиляди болни сме учили.!2 и 7 клас как ще се справят с матурите ,от които им зависи бъдещето! Който се страхува да си вземе отпуска до 2030 година...и тогава пак ще има вируси

Отговори
14 7
Tania

Tania

15.12.2020 | 08:42

Мила колежке вие далеч не мислите за образованието на учениците а гледате собствените си интереси. Много лесно е за вас онлайн обучението, не бързате за работа,не гоните автобуси,не стоите на крака 6 ч, .... Вие самите знаете,колко е важен физическият контакт с децата в реално време, реакцията на ученика в час и ред други...Защо не направите обучението им с тестове по имейл това ще ви улесни още повече. Учениците пък ще играят на тото .Опитайте може да стане забавно!

Отговори
12 6
bavsc

bavsc

12.12.2020 | 03:03

Диетите са миналия век! За да отслабнете, вече не е нужно да се изтощавате с диети. Четох за една нова и здравословна загуба на тегло, тук - http;//bit.ly/ketodibg Опитах толкова много неща, всички диети, фитнес, е, можех да отслабна с 2 кг, а с този инструмент можех да отслабна сb 15 кг за един месец. Чувствам се прекрасно! Съветвам всички!

Отговори
1 2
ХХХ

ХХХ

11.12.2020 | 23:32

Познавам учители, които се скъсаха да дават частни уроци в домовете си а и заплатките също си текат.

Отговори
16 4
Родители

Родители

11.12.2020 | 20:34

Абе със всичкия ли сте.Тези първолаци родители ли ще ги учат.Значи ние ще си ги учим без заплати,а те 20 ще дадат напатствия какво да учим.Не само заплати а и бонуси ще вземат

Отговори
16 7
Ние

Ние

11.12.2020 | 20:31

Щом учителите искат локдаун, то и докторите да поискат и нали е ясен изхода. Заради лигавщините на учителите млади хора принудително психясат пред компютър. Стига спрете това издевателства учениците не са рискови. Що се касае до починалите такива има и доктори. За мислете се. Наглост.

Отговори
18 7
Ние

Ние

11.12.2020 | 20:24

Тези учители ще спрат ли да се скатавт, безобразие. Учениците са не се разболяват. Всички учат в другите държави. Ако лекарите поискат като учителите да се скатавт, тогава ще се хареса ли тяхното искане. Учителите да се спретнат и да отидат на работа стига лигавщини. Тези млади хора ще психясат заради безпочвени искания.

Отговори
19 11

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?