Следвайте ни

Ученици пращат картички до космоса

viber icon

Учениците от цялата страна мога да изработят картички, които да изпратят до космоса на борда на ракета „Ню Шепърд“. След полета хлапетата ще си ги получат обратно с печат „Flown to Space” („Летял в Космоса“).

За целта децата трябва да нарисуват или опишат върху картичката отговорa на въпроса: „Защо мислите, че Земята има нужда от космоса?“. Шаблони на картичката могат да бъдат намерени на сайта на инициативата. След това трябва да го свалят и отпечатат на плътна хартия или да я изрежат от картон в размер 10.5 см x 14.8 см. На едната страна трябва да се напише или нарисува отговорът на въпроса, а на другата да се напишат трите имена, класа, училището и адресът му. На сайта има и шаблон за пример. 

Готовите картички трябва да бъдат занесени, на класния ръководител или в Музейко, които да ги изпратят до организаторите на инициативата от България, най-късно до 23 октомври. Организатори за страната ни са Клуб за бъдещето. От там те се изпращат до Тексас, от където посланията на малчуганите се отправят на мисия и политат в космоса. Те ще бъдат поставени в кутия и натоварени в екипажната капсула на ракетата. 

След пътешествието те ще бъдат върнати или до училището или в Музейко в зависимост от това, къде са били оставени. 

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?