Следвайте ни

Ученичката коли момиче за дъвка

Мистерията около десетокласничката от пловдивското СУ „Св. Климент Охридски“, която извади нож и наръга своя съученичка в коридора на школото, се разплете. В основата на емоционалната и кървава сага стои дъвчене на дъвка и мляскане в час, съобщи Марица.бг.

Двете тийнейджърки били в един клас. Всичко започнало е петия час на следобедната смяна във вторник. Тогава едното момиче дъвчело дъвка, а другото не можело да чува урока от звучното мляскане. Последвала забележка да престане, на която нарушителката с дъвката отговорила арогантно и с псувня. Последвала кратка караница.

Напрежението ескалирало в шестия час – по физическо възпитание. 10 минути преди финалния звънец отново се чули обиди и псувни, двете се спречкали и започнали да се бият. Намесила се учителката по физкултура, която ги разтървала. По-агресивната била изпратена при педагогическия съветник за разговори.

Другото момиче останало в часа. Тъй като била болна и не участвала в активно в заниманията, казала че ѝ е лошо и помолила да бъде освободена до края на часа (оставали около 5 минути). Отишла в стола и помолила да ѝ дадат нож, за да си обели ябълка и започнала да се качва по стълбите./Марица

 Подробности - ТУК.

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?