Следвайте ни

Учени: Бедствията в България са изкуствено предизвикани

viber icon

Български учени се включиха в дискусията дали съществуват климатични оръжия и били ли са използвани у нас. Проф. Стамен Стаменов е категоричен, че потопите и градушка през лятото не са естествено явление, а са били предизвикани чрез ХААРП. Преподавателят в Софийския университет Явор Шопов обаче застъпва теорията, че влиянието на Слънцето е най-значимият фактор, който е повлиял на климатичните изменения, съобщава в. "Десант".

Един от най-дългогодишните изследователи на бедствията в България проф. Гаро Мардиросян е скептичен към възможността катаклизмите да са били изкуствено предизвикани. Ученият от БАН доц. Емил Милев пък смята, че антропогените и естествените фактори имат равен дял в измененията на климата. Изкуствено предизвикани или не, бедствията ще се увеличават през 2015 г., прогнозират учени. Според изследване на Мототака Накамура именно през предстоящата година настъпва краят на цикъла, който носи глобалното затопляне, започнал още през 1980 г.
Професор Стамен Стаменов, вицепрезидент на Световната духовна асамблея твърди, че събитията от това лято в България са изкуствено моделирани.

"Още от 1996-1997 г. много бедствия в света са нарочно създадени - коментира Стаменов. - Предизвикани са чрез многофункционалната оръжейна система ХААРП. Това е изключително мощно оръжие, което може да запали цялата планета. Съоръжението се използва навсякъде, без значение къде. Световният елит си прави експерименти. Решили са да съсипат цялата природа. По всички прояви на бедствията личи, че това се е случило и у нас. Никога не е имало такива спонтанни и обилни катаклизми От друга страна, естествените природни бедствия имат съвсем друго естество. Когато се появяват внезапно, по принцип траят много малко време и отшумяват. През изминалата година обаче не беше така".

Проф. инж. Емил Минев, експерт в 42-ро Народно събрание по възобновяеми енергии и енергийна ефикасност обаче застъпва теорията, че намеса в климата е възможна, но климатични оръжия не са били използвани на наша територия./Марица.бг

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

транзитен

транзитен

05.01.2015 | 18:57

Статията е изключително зле написана. Първо, Стамен Стаменов е толкова професор, колкото аз съм електрическа крушка. Никой никога не го е назначавал за професор и ако го титуловате като такъв, трябва да казвате къде. Той е някакъв уфолог, който вярва и че във Витоша живеят извънземни, а мнението му, което сте сложили в заглавието на статията, е негова параноична фантазия. Останалите имена са действително учени и техните мнения са много по-умерени и внимателно претеглени, но вашите редактори са избрали \"сензацията\" на \"духовния гуру\" Стаменов, като го приписват на другите учени. Това е подвеждащо и профанизиращо същността на дискусията, която е доста по-сериозна. Жалко, защото читателите ще останат с погрешно впечатление и неоправдано ниско мнение за другите участвали компетентни учени в дискусията... но какво да се прави - в жълтите парцали като в. \"Марица\" такива простотии \"заради сензацията\" са си обичайно явление...

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай