Следвайте ни

Убиецът на Андреа от Галиче застава пред съда през октомври

viber icon

След продължило час и половина разпоредително заседание врачанският окръжен съд насрочи делото срещу убиеца на Андреа Руменова от с. Галиче Аксел Олеков за 7 октомври, пише 24chasa.bg. Адвокатът му Валери Илиев от Оряхово поиска от съда съкратената съдебна процедура, но му бе напомнено, че според последното изменение в НПК в случая тя е неприложима при умишлени убийства.

Упълномощеният от бащата на убитото момиче адвокат Димитър Марковски поиска в съда да се конституира и като частен обвинител срещу убиеца, за да поддържа заедно с прокуратурата повдигнатото обвинение срещу Олеков. От съда отказаха, защото според разпоредбите на НПК това не може да стане срещу непълнолетен обвиняем.

Аксел Олеков нахлу в дома на 18-годишната Андреа, преби я до смърт и я изнасили през януари т. г. По време на престъплението той бе все още непълнолетен рецидивист с две присъди за пробация.

Когато започне делото по същество срещу него той вече ще е навършил 18 години, но законът е категоричен, че възрастта му е от значение по време на последното му престъпление.

Според адвокат Димитър Марковски следващата крачка на законодателите е да премахнат ограничението за поддържане на частно обвинение към непълнолетни. Според сегашния закон Аксел Олеков може да получи максимална присъда от 12 години затвор. Заради това, че освен убийството, е извършил и други престъпления като взлом в къщата на Андреа, изнасилването й и последвалия грабеж, той по преценка на съда може да получи допълнително още 6 години затвор.

Близки и познати на зверски убитата Андреа се събраха пред съдебната палата на мълчалив протест с искане за налагане на справедлива присъда за убиеца, която за тях е доживотния затвор. „Аксел е хладнокръвен убиец и дори не съжалява за извършеното, каза лелята на убитото момиче Гълъбина Ангелова. - Този тип беше сред всички нас, когато дойде полицията да прави оглед в окървавената къща на брат ми и дори мускул не трепна на лицето му. Дори питаше заедно със събралите се около дома на Андреа кой може да направи такова гнусно престъпление.”

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

НОСТРАДАМУС

НОСТРАДАМУС

18.08.2020 | 22:36

Три куршума в главата и заливане с напалм,за по-сигурно.

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?