Следвайте ни

Туристи отново се изкъпаха в "Окото", няма ли кой да ги спре

viber icon

Група младежи се изкъпа в "Окото" - най-дълбокото от Седемте Рилски езера. Това съобщи планинарят от Кюстендил инж. Севделин Атанасов, който правел преход по циркуса.

Мъжът е успял да заснеме нарушителите на забраната за къпане на излизане от езерото.

Планинарят от Кюстендил разказа пред БНР, че туристите си носели и кърпи и очевидно били подготвени за къпане.

„Няма кой да информирам, ако се обадя на рейнджърите, те ще дойдат след 3-4 часа. Какъв е смисълът да се обадиш на когото и да е?! Има патрул на горната станция на лифта, но дотам има час и половина път“, гневно каза Атанасов.

Въпреки строгите забрани за къпане в защитените Рилски езера подобни инциденти не са рядкост. В началото на 2019 г. звезди на Discovery бяха глобени за палене на огън, ловуване и дори плуване в един от водните басейни в планината.

Миналата година група танцьори от ансамбъл от Дупница влезе с носиите си в езерото Бъбрека. Последва санкция от НП „Рила“ - 5000 лева. И сръбски туристи бяха засечени да се къпят в горещините миналото лято. Нарушителите в този случай обаче не са установени.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

...

...

05.08.2021 | 14:24

Ако все още се броим за държава, гонене до дупка и подвеждане под отговорност съпроводено с глоби! Срещу простака законите и ограниченията са безсилни.

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-сериозният замърсител на въздуха в Пловдив?