Следвайте ни

Троянски проход е затворен, вижте останалите

viber icon

Около 700 машини са обработвали пътищата от Републиканската пътна мрежа през последното денонощие. Заради двуметрови преспи Троянският проход остава затворен за всички превозни средства. 

На няколко пъти проходът "Петрохан" беше затварян заради свличане на лавини на пътя, но към момента движението там е пуснато. 

Възстановено е движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона по първокласния път Кюстендил -  ГКПП Гюешево, по второкласния път Симитли-Гоце Делчев, в прохода "Предела", както и по пътя Батак-Доспат. 

Възстановено е движението и по обходния път на Монтана. Всички магистрали са почистени и обработени срещу заледяване. 

От Агенция "Пътна инфраструктура" предупреждават, че в следващите три дни се очаква снеговалежът да продължи, като в областите Търговище, Разград и Шумен има условия за снегонавявания. 

В осем области на Северна България е обявен оранжев код за обилни снеговалежи. 

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия, да карат със скорост, съобразена с пътните условия, да спазват дистанция, да не предприемат рискови маневри, както и изпреварване на снегопочистващата техника.

При необходимост ще се затварят отделни участъци за обработване на настилките с химически вещества и инертни материали, а там, където се налага заради силния вятър и снегонавявания, е възможно трафикът да се спира изцяло до подобряване на метеорологичните условия и почистването на пътя, посочват от АПИ. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?