Следвайте ни

Тръгват евтини полети до Марсилия и Париж

Докато Летище Пловдив е със затихващи функции и в момента там се изпълняват редовни полети единствено до Лондон, другите аеропорти в страната работят здраво. Вече е ясно зимното разписание на нискотарифните авиопревозвачи, цените и направленията.  


Интересна дестинацията, която стартира на 2 октомври, е Марсилия, Франция. Полетите ще се изпълняват 2 пъти седмично - в сряда и неделя, като от София излитат на обяд, в 13:25, а тези от Марсилия са сутрешни, с тръгване в 9:35 местно време. Цените започват от 36 евро за двупосочен билет и вече са в продажба, посочват от туристическа агенция eSky. 


Същата компания започва да лети и до Париж Бове в края на октомври, влизайки в пряка конкуренция с друга летяща дотам авиокомпания. Очакванията са това съревнование да понижи цените на билетите. Новите полети до Париж започват на цени отново от 36 евро двупосочно.


Друга компания стартира много изгодни полети от София до Виена на 28 октомври, на цени, започващи от 30 евро в двете посоки. 


Ако пък ви се иска да посетите някоя по-екзотична страна, в края на следващия месец отново започват да се изпълняват полетите до Акаба, Йордания ​-прекрасна отправна точка за посещение на Петра например. Цените за зимния сезон са повече от атрактивни - от 40 евро за отиване и връщане.


В последния ден на октомври започват и 2 нови маршрута на германска нискотарифна авиокомпания. Те ще се изпълняват 2 пъти в седмицата: до Дюселдорф ​- четвъртък и събота, а до Щутгарт - вторник и неделя.


Следващата година има също с какво да ни изненада. Веднъж седмично, от Coфия, през януари ще може да се лети до Лeтищe Ийcт Mидландc във Beликoбpитaния. В радиус 30 км от летището са градовете Дерби, Нотингам, Лейчестър и Касъл Донингтън. Цената на билетите започва от 23 евро в посока.


Наред с другите нискотарифни превозвачи през октомври се завръща и исландската нискобюджетна авиокомпания WOW Air. Тя фалира през март 2019 година, но благодарение на голяма инвестиция от американска компания отново е в бизнеса. 

Вяра Порязова

Журналист

Вяра Порязова е завършила „Макроикономика” в ПУ. Има 2-годишна специализация по „Икономическа и политическа журналистика” към ФИСН в ПУ и курс към „Европейски стандарти в медиите”.   Още

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?