Следвайте ни

Тревога край Ахелой! Плажът на къмпинга изчезва

viber icon

Къмпинг "Ахелой" край едноименното градче до Поморие остава без плажна ивица. За това сигнализираха местни и летовници, които от години настояват държавата да се погрижи за брегоукрепването в къмпинга.

Изпращали са сигнали до всички местни и държавни институции, провеждали срещи, но до момента реални действия нямало. А тази сутрин местни хора и летовници се събраха, за да апелират държавата да се намеси и да спаси малкото останало от плажа.

„Имаше плаж 15-20 метра. Него го няма. Беше много добре, но никой не си мръдна пръста да направи брегоукрепителните системи, за да може той да се запази. От 1999 година започнахме борба за запазването му след големите наводнения, които отнеха много от плажа. Пясъкът го няма. Самият бряг е изронен”, каза в „Здравей, България” Мария Шаркова, един от собствениците на къмпинги в района.

Тя допълни, че е получила писмо от регионалното министерство, че през 2020-2021 година ще започне брегоукрепването. Стартът обаче е отложен заради епидемията от коронавирус.

Заместник-кметът на община Поморие Янчо Илиев обясни, че от администрацията са внесли писмо с проектна разработка, приложено с диск и количествено-стойностна сметка около 6 милиона. Разработката е за възстановяване на съществували диги и буни. В нея обаче имало несъответствия, които трябва да се отстранят. Но въпреки това отказ няма.  

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?