46
Следвайте ни

Травматологиите пълни с пострадали на леда по улиците ВИДЕО

viber icon

Заледени улици и тротоари отново напълниха спешните центрове с пострадали хора. От болницата “Света Анна” заявиха за NOVA, че отдавна не е имало толкова много пациенти с травми. От здравното заведение отчитат един от най-натоварените си дни за тази година. Случаите на пациенти с травми са се увеличили двойно, а много често те стигат и до операционната, като до обяд в четвъртък са направени 7 операции. Подобна е ситуацията и в останалите болници в София, а като причина лекарите посочват лошото време и заледяванията. 

Виолета тръгнала за работа сутринта, но направила само няколко крачки, преди да стигне до болничното легло. Причината да стигне до болница според нея е: „Безотговорността за почистване на улицата”.

Виолета е 8-мият пaциент за операция за днес на д-р Александър Илиев, началник на отделение по ортопедия и травматология УМБАЛ „Св. Анна”: „Основно подхлъзнали се, паднали на леда с глезенни увреди, увреди в областта на раменната става и има няколко пациенти с фрактури на тазобедрената става”.

И докато операциите текат, пациентите не спират да пристигат. Проверката на NOVA показва, че основните улици и тротоари в столицата са изчистени. Но не и в кварталите. От Столичния инспекторат съобщиха, че фирмите за почистване работят денонощно. И  припомниха, че отговорността не е само на Общината.

“Задължения имат и гражданите на столицата, които също при снеговалеж особено като този силен би следвало да се включат и те”, посочва Стефка Енчева  от Столичен инспекторат

За два дни вече има  20 глобени  търговки обекта. Ако е заледено пред входа, глобата е до 500 лв. А професионалистите не пестят съвети. „Лопатка и желязо, чукалки се казват. Чукаш си леда и излиза. Хвърляш сол и готово”, споделят опит работещите в „Чистотата”.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?