49
Следвайте ни

Транспортният министър: Разходите по "Вера Су" са за застрахователите ВИДЕО

viber icon

България очаква застрахователите на "Вера Су" да поемат разходите по изтеглянето и разтоварването му. Това заяви министърът на траспорта Христо Алексиев на брифинг в кораборемонтния завод „Одесос“, Варна, във връзка с изтеглянето на товарния кораб „Вера Су“ от местността Яйлата.

Ако не бъдат покрити разходите, България ще заведе иск срещу корабособсвеника и срещу застрахователя, допълни министърът.

Той допълни, че оттук нататък трябва да се прегледат плавателните пътища, защото са много близо до брега. Ще се иницират законови идеи за това как страната да се снабди с техника, защото нямаме никаква готоввност.

Държавата поема собствеността на кораба и няма да бъде нарязан на скрап. Всички действия на собственика са били насочени към потапяне на кораба.

Оттук нататък трябва да се направи ретроспекция и всеки да си поеме отговорноста.

Сагата със заседналия край Камен бряг кораб приключи - "Вера Су" беше изтеглен към Варненския залив. Акцията снощи продължи 10 часа.

Плавателният съд вече се намира на един от доковете на пристанище Варна. Съдбата на кораба оттук нататък зависи от волята на собственика му.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Нали

Нали

26.10.2021 | 18:06

Без да съм юрист мога да предвидя какво ще каже адвокатът на собственикът! "Ами вие конфискувахте кораба и след това изсипахте товара в морето по собствена инициатива, какви екологични обещетения искате от клиента ми?"

Отговори
2 0
Нали

Нали

26.10.2021 | 18:03

След НЕКАДЪРНИТЕ ВИ ДЕЙСТВИЯ, и застрахователят и собственикът ще ви покажат един среде пръст! И съдебните такси и разходите по некадърната ви операция и всичко за съжаление ще бъде поето от парите за магистрала Хемус и българските пенсионери!

Отговори
3 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво правителство ще управлява България след изборите на 14 ноември?