49
Следвайте ни

Транспортен ад! Протест блокира ключови кръстовища в цялата страна

viber icon

Национален протест на фирмите в транспорта ще парализира България за два часа във вторник. От 10 до 12 часа ще бъдат блокирани ключови кръстовища в София, Пловдив, Варна, Бургас, Велико Търново, Плевен, Хасково, Ямбол, Русе, Видин, Благоевград и Добрич. Протести ще има и на граничните пунктове Капитан Андреево и Дунав мост 2. Междуградският превоз също няма да се движи в ​този часови интервал. Това обявиха днес представители на автобусни и транспортни фирми, таксиметрови компании и заведения. "Протестът е икономически, а не политически", подчерта Магдалена Милтенова, председател на Конфедерацията на автобусните превозвачи. Един от основните проблеми на бранша е „шоковият скок на цените на горивата“ и по тази причина те настояват за компенсации. Превозвачите искат още актуализация на мярката "60 на 40" при спад на оборота от 20%.

В интерес на истината за финансово подпомагане на автобусните превозвачи в държавния бюджет бяха предвидени 40 милиона лева. Заради процедурни стъпки обаче помощта ще стигне до бенефициентите най-рано около Коледа. Фирмите обаче са убедени, че дотогава ще фалират.

Превозвачите са гневни и заради лошите пътища. Според председателя на Българското обединение на шофьорите Христо Радков все още няма осигурени средства за зимно почистване на пътищата, а сезонът за ремонти е изпуснат заради спрените плащания. Това ще доведе до увеличаване броя на катастрофите и съответно на ранените и  загиналите, вещаят от Обединението.

В 2-часовата блокада ще се включат още  таксиметровите фирми и заведенията, които пък роптаят срещу вечерния час на ресторантите и затворените нощни барове. Заради това оборотите на жълтите коли са наполовина. Таксиджиите имат и още един проблем - те са изцяло самоосигуряващи се. Мерките, които администрацията е заложила като подкрепа за работодатели, при нас не работят, каза шефът на Националния таксиметров синдикат Красимир Цветков.

 "Протестът има предупредителен характер, затова е толкова кратък. Ако гласът ни не бъде чут, след 25 октомври всички частни автобусни линии ще спрат, защото ще фалираме", обобщи Магдалена Милтенова.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (6)

Иде Видов ден!

Иде Видов ден!

24.09.2021 | 16:29

Абе, герберастите ли ви карат да стачкувате! Сега ли? Защо точно преди изборите ще създавате хаус в държавата! Защо не стачкувахте по рано ами сега?, Колко ви платиха? И да почнете да си плащате данъците и да си осигурявате хората на 100%! Стига с тези черни каси и пари под масата! Нали знаете че , ако ви направят ревизии от НАП, ще Ви арестуват всички, барабар с този който Ви потстрекава ! Не може да мишкуватв постоянно, да криете данъци и това да продължава!

Отговори
10 5
Диййй!

Диййй!

24.09.2021 | 16:54

Ми то в Булгаристан куцу и сакато стана превозвач! Продал кравата на село, купил един таралясник и вече иска компенсации от държавата, тоест от нашите данъци! От къде,! на къде! Айде продавайте барутарниците дето ни тровят въздуха за скрап и на село да гледате крави! Егати и Превозвачите! Тези не могат да разделят, купа сено на две магарета и били превозвачи! Айде на село има работа колкото щеш!

Отговори
8 0
Защото ни

Защото ни

24.09.2021 | 16:55

Управляват некадърни МИЛИОНЕРИ КОМУНИСТИ ЕТО ЗА ТОВА ЧЕРВЕН НЕЩАСТНИК*** ЯВНО СИ БИЛ ЦЯЛ ЖИВОТ МИШКА И КАТО МИШКА ЩЕ СИ УМРЕШ*** ТАКА ЛИ СИ ВЪЗПИТАВАШ ДЕЦАТА , ДА СА МИШКИ , ДА СИ СЕДЯТ НА ТОПЛО И САМО ДА МРЪНКАТ . ОТИВАЙ СИ БИЙ ВАКСИНИТЕ И УМИРАЙ****

Отговори
2 4
Няма такъв филм!

Няма такъв филм!

24.09.2021 | 17:00

Прав е колегата! Направил фирма, купил на старо два камиона единия го кара той, другия баща му, не се осигуряват,капни лапни, крадат нафта от тук и там, не си плащат данъците, ама искат държавата да им плаща без да работят!

Отговори
8 0
Булгаристанци

Булгаристанци

24.09.2021 | 15:46

Да гласуват всички дружно пак за Слави и харвардските лигльовци и ще се оправят нещата .

Отговори
13 8
Браво

Браво

24.09.2021 | 15:41

Крайно време е да стане като във Франция , Гърция , като в белите страни . Стига само са ни стригали . Спира да работи държавата , всички на улицата в работно време , спират се всякакви плащания към държавата . И да видим дали няма да се намерят решения на проблемите . Къде са синдикатите ТЕЗИ МИШКИ . САМО СЕ КРИЯТ И ДА МИНАВАТ МЕЖДУ КАПКИТЕ . НИЕ НЯМАМЕ СИНДИКАТИ И ПРОДАЖНИ МАСТИИ***

Отговори
9 9

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?