2374
Следвайте ни

Тракийско светилище е надежда за хиляди с камъка, който лекува всичко

viber icon

Камъкът, който лекува всичко. Така е известно древното тракийско светилище Скрибина, разположено само на 5-6 км от родопското село Крибул. Мястото е изследвано и доказано пази силно енергийно поле. 

Стотици твърдят, че след провиране през камъка се отървават от тежки болести - безплодие, склероза, дори рак. Светилището е "скрито" в гъста гора високо в планината. До него се стига по пресечен терен, а по пътя правят впечатление изградените чешми от благодарни хора, намерели нужното изцерение. Преди да започне провирането (което трябва да е 1 или 3 пъти, но никога 2), камъкът се отключва с молитва. Всеки гост носи брашно и червени конци (с дължина, равна на ръста), върху които трябва да е спал три нощи. 

Следва изкачване на дървена стълбичка и провиране с лазене през дупка на камъка.  Някои предпочитат да "влязат" боси в светилището, за да попият по-силно енергията му.  

"Изходът" от светилището прилича на пързалка, където върху скалата десетки виждат образа на змията - пазач на светилището според легендата за енергийния камък.

При третото провиране, след изкачването, болният хвърля парички и се моли за изцерение, преди да напусне камъка. После слиза, съблича дреха, която е носил по време на ритуала, и я завързва за дърво, което още не е "облечено". Да се намери такова, отнема време, но е важно, защото, ако завържеш на вече заето, ще вземеш болестта на другия, смятат местните. 

В Скрибина изцерение търсят както тежкоболни хора, загубили надежда за конвенционално лечение, така и напълно здрави, но поразени от душевна мъка или стрес, които дирят покой за съзнанието. Идват всеки ден, в сняг и пек, от цялата страна, дори от съседните Македония и Гърция. 

Преминалите през Скрибина разказват за проговорили деца аутисти, безплодни жени, които заченали непосредствено след провирането, и хора на смъртен одър, които се върнали към живота.

Светилището е част от един от най-древните мегалитни тракийски скални комплекси на територията на Югоизточна Европа - Градище. Той започва от Долно Дряново (община Саточва), разположено на десетина километра от Крибул. Площта на скално-култовия комплекс е 500 дка и се състои предимно от скални масиви.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Тракийският жрец

Тракийският жрец

24.10.2021 | 14:37

Чакаме Боко скоро на посещение!

Отговори
0 0
до в4ера

до в4ера

24.10.2021 | 11:09

сина ти рита6е котки по улицата и си хвърляхте фасовете по улицата, сега изведнъ6 мама болна ама за6то? На християнскиа "бог" се моле6е цял жибот, сега отива6 при пагански камъни да се моли6. Нау4и се 4е просто няма да стане - вси4ко се връ6та - и си боледуваи.

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?