Следвайте ни

Трайков, Борисов и Дянков - единни за АЕЦ „Белене"

viber icon

Премиерът Бойко Борисов, вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков и министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков показаха в Севлиево единение на позицията за проекта „Белене", предаде Дарик радио. Централата има бъдеще, ако цената на тока, на която ще се продава навън, ще е изгодна за държавата. Отговор на този въпрос се очаква да даде консултантската група Ейч Ес Би Си банк, с която в понеделник ще бъде подписан договор. „С това проектът влиза в своята ясно определена посока и въз основа на заключението на консултанта ние ще вземем политическо решение", каза министър Трайков.
Премиерът коментира, че нишката в комуникацията между министър Дянков и министър Трайков се е била скъсала. „Когато се възложи на вицепремиер или министър задачата, той не е едноличен играч, има екип и за да не се допускат повече грешки, направихме комисия от експерти на финансовото министерство и министерство на енергетиката", каза премиерът. Той добави, че министър Трайков пряко отговаря за проекта.
Относно ситуацията с освобождаването на шефа на НЕК Красимир Първанов, Бойко Борисов заяви, че решението ще бъде взето, след като преди това се събере бордът на Българския Енергиен Холдинг.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?