Следвайте ни

Трагедията е страшна: Погребаха без опело Пенка и дъщеря й, самоубили се заедно в Стара Загора

viber icon

Без опело бяха погребани самоубилите се със скок от седмия етаж на блок 22 в старозагорския квартал "Три чучура север" майка и дъщеря. Само най-близки роднини изпратиха до последния им дом 63-годишната Пенка и грижилата се до последно за нея Велина.

По думите на кметицата на село Средец, където е родена по-възрастната жена, за погребението се е погрижила сестра Димка Минкова, след като не успели да открият следите на бившия съпруг и другата дъщеря на покойницата, пише "Монитор". 

Заради неприключило разследване около причините на смъртта, което трябва да изясни дали става въпрос за случаен инцидент, или самоубийство, е нямало опело, коментираха местните жители.

Свещеници пък уточниха, че за да бъде извършен църковния ритуал, трябва да има изрично искане от роднините, които да заявят, че смъртта е в резултат на макар и временно умопомрачение.

Сестрата на ослепялата още в младините си Пенка категорично отказа да коментира случилото се по обяд на 18 март в Града на липите. Само сподели, че миналата зима се е  грижила за нея докато дъщерята била болна.

В селския регистър няма данни за бившия съпруг, при който е останала другата дъщеря от брака й, уточни кметицата Гергана Куманова. По думите й Пенка е карала на една социална пенсия, тъй като заради слепотата и увредения си слух не е била трудоспособна. Имало съмнения, че Велина страдала от психично заболяване, но липсвали документи за това.

От пловдивската апелативна прокуратура съобщиха, че срокът за приключването на досъдебното разследване е двумесечен. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Къ им лъсват еврейските задни части

Къ им лъсват еврейските задни части

20.03.2021 | 22:39

За еврейски димбили безбожници сребролюбци да изкарат поредния хонорар това е трагедия Да трагедия е че юдите са ги докарали до това състояние Но от християнска каноническа гледна точка Самоубиец без опело се погребва Ама от къде еврейската пасмина безбожна да ги знае тез канони християнски

Отговори
1 0
Социален

Социален

20.03.2021 | 18:23

Затова предлагам социалните пенсии да се намалят а депутатските да се увеличат, за да има равновесие.

Отговори
3 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?