Следвайте ни

Това са пачките от подкупа! Кой е шефът от ГДБОП, взел нарко парите

viber icon

Главният прокурор Иван Гешев показа снимки на подкупите, взети от шефове на ГДБОП, за да подпомагат банди, разпространяващи наркотици. И с просто око се вижда, че сумите са чудовищни.

Шефът на отдела с борбата с наркотиците, арестуван вчера, е Цветан Панков. В кауша е и подчиненият му началник на сектор в същия отдел - Кирил Ванков. 

Панков (на снимката) само преди 6 месеца е награден от испанския посланик за заслуги в битката срещу наркотрафика.

Последната публична изява на Панков е преди няколко седмици, когато дава интервю пред БНР. Той коментира и рекордното количество кокаин, заловено в Студентски град, което вероятно има връзка с ареста му.

"Има увеличение на опитите за трафик на наркотици с колетни пратки заради ограниченията, свързани с коронавируса в световен мащаб", коментира пред „Хоризонт“ комисар Цветан Панков.

От ГДБОП смятат, че ролята на българите в международния наркотрафик е основно логистична:

„Говорим за големи количества и то за кокаин. Потреблението на кокаин в България е малко. Тези количества, които се намериха, няма как да са за вътрешно потребление. Това в Студентски град по-скоро е депо и малка част за вътрешния пазар“.


Големите количества кокаин от Латинска Америка пристигат през Нидерландия, Испания и Португалия и оттам се разпределят по сухоземен път. Трафикът на хероин минава освен през Балканския път и през Северния път - бившите руски републики, като е предназначен за Нидерландия и Германия.

„Хващали сме кокаин, импрегниран в асфалт. Имаме случаи и на кокаин, импрегниран в дрехи. В България потреблението на хероин намалява за сметка на марихуаната и амфетамина. Един „гълтач“ – муле на наркотик, получава около 2000 лева за един курс, при който пренася около половин - един килограм", казва още Панков.

Коментари (3)

Резон

Резон

26.06.2020 | 19:39

На 14 септември 1944 година край Москва гърмят оръдия в чест на победата над България, която не е дала нито един изстрел срещу Червената армия. За този “впечатляващ” триумф на съветската армия генерал Толбухин е повишен в чин маршал и е бил обявен за почетен гражданин на София. И за да унизят още повече България, съветите също издигат паметник на освободителите на България, който българите и до днес не могат да махнат заради протестите на същата тази Руска Федерация, наследник и на тази “славна” победа!

Отговори
1 4
касиер

касиер

26.06.2020 | 19:18

На снимката няма банкноти и за една пачка-50 по 100 лв?

Отговори
0 0
Трафик

Трафик

26.06.2020 | 16:04

Тези пачки като обща стойност повече ли са от сумата в чекмеджета на Г-н премиера Бойко Борисов, ви моля да ми отговорите Г-н Гл. Прокурор Гешев???? Ще вземете ли същите ответни мерки??? Ще направите ли паралел кой е по оплескан премиера или този....???!!! Не съм Беновска но питам!!!!!

Отговори
10 5

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?