Следвайте ни

Това са най-новите идеи за връщането на големите ученици в час

viber icon

По-къси учебни часове за сметка на по-дълги междучасия за големите ученици, когато се върнат присъствено в клас. Това е една от работните идеи, които обмислят училищни директори, за да може стаите да се проветряват по-често и да се поддържа хигиена, пише Труд бг.

“Казал съм на моите учители да удължават междучасията, а да намаляват часовете - 30 минути по-стегнато преподаване и след това 15 минути почивка”, обясни Асен Александров, директор на 51. СУ “Елисавета Багряна” в София и припомни, че онлайн часовете сега са по 20 минути.

По думите му децата вече са се научили да спазват хигиена, да носят маски и да се дезинфекцират, като положението е далеч по-добре от началото на септември. Въпреки това проветряването остава най-добрият съюзник срещу вируса, затова ще пробват на практика концентрираното преподаване и по-големите почивки.

Остава и основната идея да има редуване на класове, за да се избегне струпване.

Решението за връщането на учениците от 5. до 12. клас ще се обсъжда в понеделник, обясниха на днешния редовен здравен брифинг от щаба. Решаващи ще са данните за заболеваемостта към 14-15 януари, предупреди здравният министър проф. Костадин Ангелов.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?