Следвайте ни

Тошко вади кирливи ризи от пазарлъците за кабинет

viber icon

Зам.-председателят на "Има такъв народ" Тошко Йорданов реши да удари лидерите на другите две протестни партии със скандални подробности около преговорите за подкрепа. 

"На мен в този парламент вече ми се повръща от лицемерие. На преговорите, които водихме, г-н Христо Иванов заяви в нашата стая, пред 5 човека, че той трябва да одобри който и да е кандидат за министър-председател, който предложим, членовете на МС и всяко едно бъдещо назначение по контролни органи, иначе губим подкрепата им. Ако това не е кадруване, аз съм висок баскетболист, три метра", заяви гневен от парламентарната трибуна Тошко Йорданов по време на обсъждането на създаването на временна комисия за "Буджака". Заради нея от ИТН и "Демократична България" се замеряха с тежки обвинения и обидни реплики. 

Дясната ръка на Слави Трифонов подхвана и лидерът на "Изправи се БГ! Ние идваме!".

"Г-жа Мая Манолова заяви пред мен и Виктория Василева: "Дайте му нещо на Христо Иванов и после не го изпълнете". Бих отишъл на детектор на лъжата, за да докажа какво казаха тези двама лицемери в този парламент", закле се Тошко Йорданов.

Той добави, че според него "ДПС и ДБ си мерят олигарсите". От ИТН пък имали достатъчно известен лидер, който няма къща на Буджака. За партията е "еднакво гадно дали ще заменят Доган и Пеевски с Иво Прокопиев", каза още Йорданов.

"Ами, да, искате нашите гласове. Те са точно на половина на вашите, но са много ценни. Редно е да съгласуваме хората, които предлагате, ако искате да подкрепим правителството ви. Това не означава, че ние щяхме да имаме право на вето върху ваши решения. Не е зле, ако ще ходите на детектор на лъжата, да кажете и това", отвърна Христо Иванов и продължи:

"Не сме искали дялове, не сме искали порции и недейте да лъжете за това! Просто искахме да знаем за кого ще гласуваме. Публично неведнъж съм казвал, че няма да гласуваме за котки в чувал! Майка ми ме критикува и ми каза, че не допускам, че може да има симпатични хора, които не познавам. И като пример даде министърката по ромските въпроси. Обещах на майка ми, че ще кажа това".

 "Благодаря на Христо Иванов, че си призна, че се е опитвал да кадрува. Ние нямаме нужда от такъв партньор! Моля ви, не ни търсете повече за разговори. Тук имате ГЕРБ, ДПС...Всеки, който твърди, че ние имаме нещо общо с ДПС, трябва да отиде на психиатър", контрира Йорданов.

В разговора се намеси и Мая Манолова, която намекна, че Трифонов я е убеждавал да не се кандидатира за кмет на София.

"Ето затова настоявах разговорите да се водят публично. Ако исках да падна на вашето ниво, г-н Йорданов, можех да кажа как и срещу какво г-н Трифонов ме убеждаваше да не се кандидатирам за кмет на София. И въпреки това, аз излязох срещу ГЕРБ", заяви тя.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (6)

Валл

Валл

11.08.2021 | 18:38

Всички от псевдо протестните партии са лъжци и нагаждачи,най ме кефи как почнаха да вадят кирливите си ризи от пазарлъците за баницата...

Отговори
3 1
бай ахмед доган

бай ахмед доган

11.08.2021 | 18:32

Напълно достатъчно е че министрЕте бяха съгласувани с нас и с великите библиотекари.

Отговори
6 0
червено-синя мъгла

червено-синя мъгла

11.08.2021 | 18:06

¨Mайка ми ме критикува и ми каза, че не допускам, че може да има симпатични хора, които не познавам.¨ - Майката на Хр.Иванов, не е за пренебрегване - тя е от висшия комунистически ешелон. Може би е трябвало ИТН и с нея да съгласуват министрите си?

Отговори
7 1
Бгг

Бгг

11.08.2021 | 17:05

Нека се знае и се види какво са искали т.н. протестъри.

Отговори
9 1
Гошко

Гошко

11.08.2021 | 16:37

Ах ти какъв си тумор....

Отговори
6 2
Шат на чалгата главата!

Шат на чалгата главата!

11.08.2021 | 16:10

Тошко Африкански може да извади само кирливата риза на гологлавия си Мултигрупенфюрер!

Отговори
7 6

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?