Следвайте ни

Торнадо помля българско село СТРАХОВИТИ СНИМКИ

viber icon

Торнадо вилня и помля част от къщите в българското село Губеш. В късния следобед на понеделник стихията си проправила път през гората, извадила десетки дървета с корените, вдигнала керемиди и дървени плоскости и ги захвърлила на стотици метри. А обитателите на къщите оставила под открито небе, предаде Нова телевизия.

Част от сградите се наводнени след проливните валежи. По време на вчерашните порои в Община Годеч са паднали близо 50 литра на квадратен метър. След бурята селото е и без ток за неопределено време.

„Вижда се как е направила просека в гората, на билото. Стихията е била доста силна. Бутнала е покривите на хората, има разрушени сгради”, заяви Радослав Асенов, кмет на Община Годеч. „Надявам се и държавата да помогне по някакъв начин на тези хора”.

„За съжаление никой не може да се бори срещу природата. Пред нея всички сме безсилни. Стихията е отнесла покривите на къщи, повечето от които са вили“.

Има множество изкоренени и изпочупени дървета, които са причинили щети по електропреносната мрежа. Допреди малко екипите на ЧЕЗ бяха на терен, но работата им продължава утре. Дотогава в селото няма да има електрозахранване. Екип на полицията извърши проверка и най-важното е, че няма пострадали хора. Патрул на РУ-Годеч ще дежури в селото цяла нощ“, заяви пред aktualenglas.info кметът на Годеч – Радослав Асенов.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?