Следвайте ни

Топ курорт по Черноморието затваря! Туристите свършиха

viber icon

В Златни пясъци вече започнаха да затварят хотелите заради липсата на туристи. Някои ще затворят тази седмица, а други вече го направиха още на 15 август, заяви Георги Щерев, председател на Съюза на хотелиерите на Златни пясъци, цитиран от TravelNews. Според него причината в по-ранното приключване на сезона е в анулирането на чартърните програми на германските туроператори до Варна.

Последните чартъри с германски туристи на концерна DER Touristik, в който влиза големият туроператор ITS, бяха на 18 август. В момента в курорта има предимно българи, румънци, а от тази седмица и малко израелци. Според Щерев много малко хотели ще останат да работят и през септември. Доста хотели и заведения в курорта въобще не отвориха този сезон.

 Германия постави в средата на август областите Варна и Добрич в червения списък за пътуванията на нейните граждани. Мярката засегна курортите Златни пясъци, Свети Константин и Елена и Албена. От днес област Варна е извадена от списъка, но вече са прекратени полетите. Чартърната програма, с която се водят гости в трите комплекса се прекрати преждевременно с един месец. "Засега ситуацията в Слънчев бряг е по-добра въпреки, че 70% от хотелите въобще не отвориха тази година.

Работещите обекти в Слънчев бряг ще продължат да приемат гости до 10 септември", каза Елена Иванова, зам.-председател на Съюза на собствениците в курорта. Български туристи се очаква да има до празниците около 6 септември. Освен българи, в момента най-много туристи има от Румъния, Германия, Полша и Украйна.

 

Коментари (4)

Гост

Гост

24.08.2020 | 08:00

Като искат за вход 10 лв и за паяк 100 така става! За другите цени да не говорим! Заградили са морето като кошара, то е бариери - чудо

Отговори
1 0
Минаващ

Минаващ

23.08.2020 | 18:45

Бар Мохито бийч гърми, алеи няма, народа върви, като овце през Битака.Мръсотия и простотия е в Топ курорта - Златни пясъци.Да ви Честито , другари и другарки - капиталисти.

Отговори
4 0
Pete

Pete

23.08.2020 | 15:09

Браво, дойде време разделно. Когато се научите на бизнес се върнете. Цялото черноморие е подигравка с хората.

Отговори
13 1
Гост

Гост

24.08.2020 | 08:03

Колата ми вдигнаха там, платих паяк, паркинг,скоба и такси! Следващите години само Гърция и точка! Увълчването в България е жестоко. Ден година храни, докато в чужбина е обратното!

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?