Следвайте ни

Томислав Дончев: Има заподозрени за компроматите срещу Борисов

viber icon

Части от записите ми звучат автентични, част от тях - не. Това заяви в телевизионно интервю вицепремиерът Томислав Дончев. 

„Безспорно е ползван гласът на премиера, но откъде са взети реплики, записи – експертите ще кажат“, посочи Дончев и добави, че „никак не е редно един човек – премиер на република, системно да бъде записван”.

Вицепремиерът посочи, че Борисов има конкретни подозрения, кой стой зад атаките и апелира към човека, който пуска компроматите за министър-председателят Бойко Борисов, ако са автентични, да се покаже.

Дончев коментира, че всичко е възможно, дори и да е съпартиец, както и някой от охраната на Борисов по отношение на скандалните снимки от спалнята на премиера.

"Но експерпертите трябва да се произнесат имало ли е интервенции по отношение на записите, безспорно е ползван гласа на премиера. Откъде са взети реплики, изказвания...", добави още той.

Резиденцията е работно помещение, обясни Дончев и там са влизали, както съпартийци, така и хора правителството.

"Тези, които имат повече опит в политиката, знаят, че атаката по време на избори или непосредствено преди изборите не е толкова ефективна, защото тогава хората очакват подобни скандали", заяви още вицепремиерът. Дончев обясни, че подобни атаки са най-ефективни поне 6 месеца преди изборите.

"Случват се големи неща, които биха променили България. Дай Боже, след няколко месеца, когато са извършени проверки, да разберем кой изпитва политическа ревност. 

Дончев коментира и политическия проект на Цветан Цветанов.

"Всеки има право да участва в политическия живот, включително създавайки собствена партия. От 1 година не сме общували. Напълно възможно е да открадне гласоподаватели на ГЕРБ, но нека да видим. ГЕРБ е силна и здрава партия и върши работа", заяви той. 

"Не ме карайте да отвръщам на Цветанов със същото. Първо, относно укора, че премиерът е загубил връзка с действителността - това е несериозно. Има нещо по-притесняващо - Цветанов каза, че аз и министърът на енергетиката сме зависими от чужда държава. Имали сме срещи в чужбина по енергийни проекти. Последният беше в Кремъл с Путин. Ако имат някакви доказателства, че сме зависими, нека ги покажат", каза вицепремиерът.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?