Следвайте ни

Томислав Дончев: Ако изберат правителство, ще е слабо

viber icon

Обявихме кабинет днес, защото го дължим на всички наши избиратели, които са ни подкрепили и на българските граждани. Това показва нашата отговорност. Не е редно и не е честно вторият да прави правителство, това е задача на първия.

Кабинетът ни е комбинация между новото и старото, какъвто трябва да е подходът в политиката. Това заяви бившият вицепремиер и зам.-председател на ГЕРБ-СДС Томислав Дончев в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

„Ако за нас е логично да сме в опозиция, като дълго управлявала партия, това е един от циклите в демокрацията, странно е първият да се самоопредели като опозиция. Поведението на останалите трудно мога да го коментирам, тъй като няма кой да поеме отговорност. Носенето на отговорност и доверието на избирателите са свързани. Не е добре, когато тази връзка се скъса“, подчерта той.

На въпрос дали има скрита подкрепа между ДПС и ГЕРБ във връзка с казуса с двойното гражданство на министър Кирил Петков, Дончев отговори: „Няма такова взаимодействие. По този въпрос трябва да се произнесе КС“.

„Това НС трябва да се опита да свърши някаква работа, а без комисии НС е много далеч от функцията да произвежда закони“, смята Томислав Дончев.

Относно вариантите, пред които е изправена страната ни, Дончев заяви: „И трите варианта са лоши. Ако бъде избрано правителство, то ще е слабо, компромисно и с малка подкрепа. България е изправена пред много предизвикателства.

Избори 2 в 1 е нещо, което не се е случвало в новата политическа история. С машини може да се случи. Президентски и парламентарни избори през две седмици също не е най-доброто. Демокрацията не бива да се предозира. Рискуваме избирателите да ни се ядосат и резултатът да е непредсказуем“, предупреди зам.-председателят на ГЕРБ-СДС.

„Дори да си променим резултата с 1, 2 или 3% какво от това. Живеем в хейтърски времена, модерно е да мразиш. И какво следва след това. Омразата не е кауза. Президентът имаше голяма роля в това, което се случва. Няма невинни в тази ситуация, но ролята на ГЕРБ е доста по-назад. Тази ситуация трябва да е урок за всички“, пита се той.

Според него темите пред България в краткосрочен план са смекчаване на COVID кризата, мигрантската вълна, Планът за възстановяване и развитие, темата за справедливостта.

„Една опозиция също носи отговорност за управлението. Но хайде да се сформира управление, пък после ще му мислим“, каза още Дончев.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

Ганчев

Ганчев

21.08.2021 | 01:05

Да издухаме червения радев и злобата Мая Манолова...

Отговори
2 4
..............................

..............................

20.08.2021 | 19:31

ТО ЩОТО ВАШЕТО БЕШЕ СИЛНО .... СИЛНО ОТ КРАДЦИ И БЕЗДАРНИЦИ

Отговори
14 6
Отврат

Отврат

20.08.2021 | 19:00

Шимпанзе подобна муцуно бегай в Габрово

Отговори
9 6
Стефка Янкова

Стефка Янкова

20.08.2021 | 18:57

И нека добавя надявам се някой от така наречените ВИП хора от правителството да го прочете . Мили господа и все пак сънародници не гледайте хазната как да бъде превзета а както вие искате да подържате своите нужди за да живеете много добре замислете се не бъдете алчни ясно е че живота е кратък но всеки от нас както и вие носим едно и също тук на земята плът и кръв и никой не е вечен кое от всичкото което сте извоювали ще занесете в двуметровата дупка нищо ,вместо да трупате раздайте на хора които са в трудно положение на домовете с изоставени дечица направете стандарта на по нише стоящите от вас и техния живот да е пълноценен разберете колкото и власт да имате колкото и да ви се живее един ден и вие ще сте под земята имайте страх от Бога защото както той ще ви насмете всичките никоя друга сила няма така да ви бутне никой не е безсмъртен направете така че когато застанете зад трибуната и кажете поредното слово да е в полза на вашата държава и вашия народ защото богат беден на този свят всички сме едно и рано или късно ще се затрием .Силно се надявам поне някой от вас да го прочете това послание ей там от една жена която също се бори за по добро в наша България

Отговори
5 1
Стефка Янкова

Стефка Янкова

20.08.2021 | 18:40

Нищо никога няма да избирам това е все едно да кажа на тези в парламента тъкмо сте сложили въжето на вратът на хората дръпнете ни и стола да ни е по лесно да умрем няма оправници вече има мълчанието е злато и да падна да умра ще с достойнство но не и в законите на големите висшестоящи господа в министерството това е

Отговори
2 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?