Следвайте ни

Тома Биков: Болна нация сме, бяхме на първо място по смъртност и преди COVID

viber icon

 Депутатътът от ГЕРБ Тома Биков изказа позиция, че българите сме по-болни по принцип, а демобилизирането на обществото да не се спазват мерките за ограничаване на вируса, стоят в основата на настоящата висока смъртност.
 
 "Ако трябва да говорим за смъртността, трябва да отбележим, че ние имаме по-нисък здравен статус по редица причини. От здравословен начин на живот до липса на профилактика. Вероятно и тези фактори имат принос към високата смъртност в страната.

Трябва да отбележим, че здравната система работи. В българските болници се намират хиляди хора и те получат нужната помощ. Твърдя, че българите просто сме по-болни хора. Ние гледаме показатели и предупреждаваме непрестанно, че вирусът е опасен. Властта прави всичко заедно с хората. Тя не може да направи нищо сама“, заяви Тома Биков в сутрешен блок. 

Депутатът отбеляза, че страната ни се е намирала на първо място по смъртност и преди пандемията от коронавирус. Според него хората изпадат в две изключително притеснителни състояния - безотговорност и паника.

Според него важен факт е, че цяло лято българското общество е било демобилизирано в битката със заразата. „Има и конкретни хора, които го направиха. Това са тези, които твърдяха, че има диктатура, че маските са, за да мълчим и тези, които твърдяха, че ген. Мутафчийски ги е лъгал“, добави Биков.

Биков коментира и „Бюджет 2021“. Той обясни, че мерки във връзка с икономическата кризата са взети. „Има готовност самият бюджет да е в тази посока. Освен него очакваме и европейската помощ. Готови сме да подпомогнем хората извънредно, ако това се наложи. Всеки министър изчислява и работи в тази посока“, каза той.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Георги

Георги

25.11.2020 | 10:04

И защо сме болна нация , бе? Щото ни карате да живеем в мизерия последните 30 години!

Отговори
2 1
Вие  господин Биков

Вие господин Биков

25.11.2020 | 10:02

От нацията ли сте. Е здрав ли сте?

Отговори
2 0
Здрав е

Здрав е

25.11.2020 | 10:42

Здрав е, разбира се. Той не е от тая нация

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?