Следвайте ни

Тодор Попов 12 години води парада в Пазарджик

Тодор Попов ръководи Пазарджик в последните дванайсет години. Верен на принципите си - точно на Първа пролет той заяви, че ще се кандидатира за четвърти мандат.

Настоящият градоначалник е роден в Пещера. Завършил е право в Софийския университет. От 1992 до 1995 година е съдия. Ог 1995 до 2007 година работи като адвокат. В местната власт влиза като общински съветник от 1999 до 2007 г., като е бил и председател на градския парламент. Първия си мандат печели през 2007-а след оспорвана битка и балотаж срещу тогавашния кмет Иван Евстатиев.

И последните местни избори бяха не по-малко ожесточени - през 2015-а за първи път от години наред деветима претенденти се впуснаха в надпреварата за кметския стол. А градът ни се прочу, след като противници на Попов му спретнаха опонент съименник. Другият Тодор Попов, с разлика само в бащиното име, се оказа почти неграмотен мъж от ромски произход, представен на пазарджиклии с плакати без снимка. Трикът обаче успя да подведе мнозина и се стигна до куриоза никому неизвестният простоват човечец, употребен за политически интриги, да привлече близо 4 на сто от гласовете. В крайна сметка след балотаж настоящият кмет пребори конкуренцията на Найден Шопов от ГЕРБ и остана на поста си.

Когато прави равносметка за постигнатото, Тодор Попов винаги подчертава, че Пазарджик е обновен и преобразен, но за да бъде той по-добро място за живеене, водеща роля имат и хората. Хвален и хулен - като повечето хора във властта, Попов неведнъж е правил грешки, като някои публично е признавал и е правил нужната крачка назад. При обявяването на намерението си да се бори за нов мандат кметът заяви, че занапред акценти в управлението му ще бъдат спортът, културата, екологията, иновациите и икономиката. Очаквано събитие за града е разкриването на висше училище.

Златко Живков по пътя към шести мандат

Златко Живков е рекордьор сред управниците на областните градове. Той управлява Монтана вече пет мандата и се готви за шести. Следва го Хасан Азис, който има 4 мандата като кмет на Кърджали. 

Топ 5

 

Златко Живков Монтана - 5 мандата

 

Хасан Азис Кърджали - 4 мандата

 

Димитър Николов  Бургас - 3 мандата

 

Тодор Попов Пазарджик - 3 мандата

 

Петър Паунов Кюстендил - 3 мандата

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?