Следвайте ни

Точно в 17 часа: Пускат електронния регистър за ваксинация

viber icon

Точно в 17 часа днес започва да функционира регистърът, през който всеки ще може да се запише за ваксинация в избран от него ден, час и място.

През модула, който е част от Националната здравно информационна система, ще се посочва и избрана ваксина - дали да е иРНК или аденовирусна, каквито до момента са одобрените.

His.bg е сайтът, на който ще се намира модулът за регистрация, като първата възможна дата за записване е 11 март, а опция за избор ще има до две седмици напред, обясни при представянето на регистъра Ивайло Филипов, шеф на "Информационно обслужване", които го разработиха.

Информацията, която ще се въвежда за човека са имена, ЕГН, телефон или мейл, на които ще се получава потвърждение. Те ще се ползват и за обратна връзка със записалия се, ако по някаква причина часът му не може да бъде спазен.

Възможностите за записване на час ще са през 10 минути, каза още Филипов.

На сайта може да се изтегли и бланка за информирано съгласие, така че човек да отиде с попълнени данни и да не губи допълнително време. Има възможност и за отмяна часа.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Живко

Живко

04.03.2021 | 22:32

Работи, току-що си взех час за събота, 13 март.

Отговори
0 1
Баба ми

Баба ми

04.03.2021 | 17:28

Как ли ще си запише час?

Отговори
1 5
чЪК нОрИс

чЪК нОрИс

04.03.2021 | 17:17

ЧУДЕСНО, АМА НА КОЯ ДАТА В 17:00 ЧАСА ??:) РАЗБИРА СЕ, ЧЕ НЕ РАБОТИ ДНЕС В 17:00 ! Леймъркса държава !

Отговори
3 4
Майна

Майна

04.03.2021 | 17:00

Що не пуснете електронен регистър на това колко незаконни Ц.И..Г.А.Н.С.К.И.. постройки коптори има в Пловдив и в цяла България.? Що не пуснете електронен регистър за електронно управление на всички видове държавни институции и хората да бъдат електронно обслужвани и да изхвърлите 90 % от цялата м.ъ.р.з.е.л.и.в.а.. л.е.н.т.я.й.с.к..а. бкп герб д.ъ.р.т.а и.з.м.е.т която като КЪР:ЛЕЖИ се е настанила в администрацията и смуче кръвта на Българския народ а ? Кво ме Е...Б...Е мен за тъ.пия ви ел,регистър за Китайския грип чрез който тровите на генетична основа чрез отровните ваксини населението ??? БО.КЛ.УЦ.И М.Р.Ъ.С.Н.И.

Отговори
8 6

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?